aneczka28 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Upiec biszkopt z 5-6 jaj ;) i przekroić na pół. Placek kokosowy: 5 białek ubitych ze szczyptą soli 3/4 szkl.cukru 2 paczki wiórek kokosowych Pod koniec ubijania białek dodać cukier a na końcu wiórki i wymieszać łyżką. Piec 20-30 min na folii aluminiowej w temp.200*C. Wystudzić. Krem: 1,1/2 szkl.mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemiaczanej 3/4 margaryny 1/2 szkl.cukru cukier waniliowy Szklankę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.W 1/2 szkl.mleka rozpuścić obie mąki i ugotować budyń. Do gorącego budyniu wrzucić po kawałku margaryny i zmiksować. Przekładać ciepłą masą biszkopt-masa-placek kokosowy-masa-biszkopt. Można polać polewą lub roztopioną czekoladą. Nie podawałam przepisu na biszkopt bo chyba każdy wie jak go zrobić.Ale jeżeli ktoś nie wie to chętnie napiszę. ;) U mnie tym ciastem sie zajadają a zwłaszcza dzieci. SMACZNEGO :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.