aneczka28 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 2 szkl.mąki 12 dag masła 2 jajka 9 łyżek cukru po 1 łyżeczce proszku do piecznia i sody 4 łyżki mleka 4 banany(80dag) Banany obrać,rozgnieść widelcem.Mąkę wymieszać z proszkiem.Sodę wymieszać z mlekiem.Masło utrzeć z cukrem,dodając po 1 jajku a następnie cały czas ucierając dodawać mąkę,banany,i mleko z sodą. Ciasto wlać do keksówki i piec 35min. w piekarniku nagrzanym do temp.180*C. Raz dwa i ciacho na popołudniową kawkę gotowe ;) . Cytuj
kim Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 Zaraz chyba biegnę po banany:) Bo czas na kawke się zbliża:) Dzieki za super prosty przepis!!! Dam znac czy sie ciacho udało:) Pozdrawiam!!! Cytuj
figiel Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 I...jak ? ciasto sie udało? Właśnie też mi sie wydaje ,że szybki przepis i chyba nie duża porcja tego ciasta, w sam raz do kawy! Pozdrawiam :eek: Cytuj
elmo_23 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ciasto jest naprawdę pyszne, ja mam trochę zmodyfikowany przepis z mąką razową https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...amp;#entry40724 Cytuj
aneczka28 Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Witam wszystkich ;) Bardzo sie cieszę że ciasto i posmakowało i się udało. Ja osobiście często je robię bo naprawdę raz dwa się robi a przy dzieciach tego czasu brakuje. Pozdrawiam ciepło ;) ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi