Ulka78 Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 SKŁ: 1 kostka margaryny 1 szkl. cukru 4 jaja (żółtka osobno białka na pianę) ciepłe nie prosto z lodówki 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 4 łyżki żelatyny migdały najlepiej płatki migdałowe 2 galaretki każda inny kolor (zielona, pomarańczowa) przygotować wcześniej Żelatynę wsypujemy do mleka i odstawiamy na 2 godz. w tym czasie margarynę ucieramy z cukrem tak aby utrzeć na puch (to jest ważne), potem po jednym żółtku dodajemy do masy i ucieramy aż się rozetrą, następnie po 2 godz. podgrzewamy mleko z żelatyną aż się rozpuści i studzimy. Ubijamy pianę z białłek galaretki zastygnięte kroimy w kostkę i migdały szykujemy sobie wszystko żeby mieć pod ręką. Do masy z margaryny dolewamy powolutku strumyczkiem mleko wystudzone i mieszamy cały czas żeby się nie oważyło. Szybko wrzucamy do masy bakalie galaretki i pianę razem mieszamy. Do tortownicy i do lodówki. Gotowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.