mirkas Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 ;) biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl.mąki 3/4 szkl.cukru 2 łyżki mączki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia składniki kremu: 1 kost tłuszczu 1 puszka mleka słodzonego 0,5l kremowki 2 śmietanki fix 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 30 dkg bezy,czekolada wykonanie Mleko ugotować na karmel(2 godz)po ostygnięciu zmiksowac z tłuszczem (ważne- utrzeć najpierw tłuszcz a następnie dodać karmel i krótko miksować zeby nie zrobilo sie zbyt żadkie) Na upieczony biszkopt położyć krem,ułożyć bezy i na bezy resztę kremu. Ubić śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix,posmarować na wierzch i posypać potartą czekoladą Wstawić do lodówki i życze smacznego!!! 1 Cytuj
figiel Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Witaj ! Właśnie wczoraj jadłam to ciasto (ale....z cukierni Staropolskiej ;) ),pomyślałam ,że przydałby sie przepis. Myślę ...i mam .Dzięki ,wypróbuję napewno ,tylko chyba bez śmietany na górze,bo to i tak bomba kaloryczna. Pozdrawiam ! Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 ciacho musi być strasznie słodkie karmel + bezy ;) ale wygląda smakowicie Cytuj
andy8 Opublikowano 8 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2007 Bardzo apetyczna nazwa,czy te bezy robią się miękkie w kremie?Myślę że można z tych bezów zrezygnować bo ja osobiście za nimi nie przepadam. ;) Cytuj
biedroneczka Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 ciasto jest pycha nie piekłam ale jadłam teraz problem z głowy bo mam już przepis Cytuj
gosia34 Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Czy ktoś już spróbował zrobić to cudo? Cytuj
mirkas Opublikowano 17 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 niema obawy ja pieke te ciasto często a goscie zachwyceni pozdrawiam pa Cytuj
Dalovay Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Popelnilam , ale zupelnie odbieglam do przepisu . Slodziuchne!!! Cytuj
andy8 Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Daovay tzn zrobiłaś tak jak w przepisie czy jakoś inaczej bo ja nie zrozumiałam za bardzo :eek: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.