Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

post-7946-1194477491_thumb.jpg

;) biszkopt:

4 jajka

3/4 szkl.mąki

3/4 szkl.cukru

2 łyżki mączki ziemniaczanej

1 łyżeczka proszku do pieczenia

składniki kremu:

1 kost tłuszczu

1 puszka mleka słodzonego

0,5l kremowki

2 śmietanki fix

2 łyżeczki cukru waniliowego

2 łyżki cukru pudru

30 dkg bezy,czekolada

wykonanie

Mleko ugotować na karmel(2 godz)po ostygnięciu zmiksowac z tłuszczem (ważne- utrzeć najpierw tłuszcz a następnie dodać karmel i krótko miksować zeby nie zrobilo sie zbyt żadkie)

Na upieczony biszkopt położyć krem,ułożyć bezy i na bezy resztę kremu.

Ubić śmietanę z pudrem i cukrem waniliowym oraz smietanką fix,posmarować na wierzch i posypać potartą czekoladą

Wstawić do lodówki i życze smacznego!!!

  • Like 1
Opublikowano

Witaj ! Właśnie wczoraj jadłam to ciasto (ale....z cukierni Staropolskiej ;) ),pomyślałam ,że przydałby sie przepis. Myślę ...i mam .Dzięki ,wypróbuję napewno ,tylko chyba bez śmietany na górze,bo to i tak bomba kaloryczna. Pozdrawiam !

Opublikowano

Bardzo apetyczna nazwa,czy te bezy robią się miękkie w kremie?Myślę że można z tych bezów zrezygnować bo ja osobiście za nimi nie przepadam. ;)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.