ela52 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Upiec biszkopt z 5 jaj. Skladniki do masy: 1 litr soku pomaranczowego 3 budynie smietankowe lub waniliowe 3 lyzki cukru 2 -3 paczki delicji 1 sniezka 1 galaretka pomaranczowa, 1 szklanka mleka Wykonanie; Z litra soku odlac 1 szklanke do rozrobienia budyniu. Pozostaly sok zagotowac. dodac do niego 3 lyzki cukru Na gotujacy sok wlac rozrobiony budyn i zagotowac. Goracy budyn wylac na zimny biszkopt. Gdy budyn troche przestygnie ulozyc na nim delicje. Nastepnie rozpuscic galaretke w 1 szklance wody i jak bedzie juz tezejaca wlewac do wczesniej ubitej sniezki. Sniezke ubic wedlug przepisu na opakowaniu.Na delicje wylozyc siezke ubita z galaretka. SMACZNEGO!!!! Cytuj
Kasiulek Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Elu a jak byś mogła dodać zdjęcie... ciacho zapowiada się apetycznie. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 ulala ja bym też chętnie zobaczyła ;) Cytuj
andy8 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Mnie się wydaje że takie ciasto jest już w przepisach chyba z tytułem ciasto z delicjami tam powinny być zdjęcia ;) Cytuj
ela52 Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Niestety nie moge przeslac zdjecia, gdyz nie mam aparatu.Tego ciasta nie ma na forum sprawdzalam. Cytuj
minia51 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Elu podaj mi wymiary blachy na której pieczesz to ciasto.Chyba nie tortownica? Zapowiada się pysznie Cytuj
ela52 Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Wymiary blachy na ktorej pieke to 25x36 cm Cytuj
andy8 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Tu jest bardzo podobne ciasto https://www.smaczny.pl/forum/index.php?show...&hl=kubu%B6 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi