Ulka78 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 POLECAM TO CIASTO BO JEST NAPRAWDĘ PRZEPYSZNE. ;) ;) :) Skł: 10 jabłek 2 szkl. mąki 25 dag sera białego (1 kostka) 2 łyżki kwaśnej śmietany 25 dag margaryny (1 kostka) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Lukier: 1 szkl. cukru pudru 2-3 łyżki kwaśnej śmietany lukier wymieszać w miseczce Zagnieść ciasto (bedzie lekko lepkie) podzielić na 2 części, jedną częścią wylepić wysmarowaną i posypaną mąką blaszkę tą z piekarnika jeśli braknie dobrać troszkę ciasta z drugiej części. Jabłka obrać i przekroić na pół wybrać ostrożnie gniazda tak aby zachowały się połówki jabłek. Poukładać połówki jabłek na ciasto w równych odstępach. Z drugiej części ciasta robić malutkie placuszki i poprzykrywać jabłka z góry ( nie muszą być całe przykryte) Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni aż się zrumieni i odparuje trochę sok z jabłek. Na jeszcze lekko ciepłe ciasto wylać lukier (najlepiej zrobić go przed samym wylaniem na ciasto). SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
ela52 Opublikowano 9 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2007 Ulenko czy w tym ciescie nie ma jajek? Cytuj
Ulka78 Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Elu nie dodaje się jajek do tego ciasta. Ono z tym serem wychodzi podobne do francuskiego ciasta. Ale nie rozwarstwia się jak francuskie. POZDRAWIAM Cytuj
ela52 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 dzieki za szybka odpowiedz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.