mamalu Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Mam duzo za duzo cebuli w domu poprosze jakies cebulowe przepisy. Cytuj
justhi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Ja b.lubię coś niesamowicie prozaicznego. Cebulę pokroić na półplasterki i usmażyć na miękko na oleju. Tylko to solę. Lubię to z chlebkiem. Małe szalotki marynujemy. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 mam nadzieje, że przydadzą Ci się na coś te linki ;) Cytuj
grumko Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Justhi: podpisuję się pod Twoim sposobem obiema rękami, a nawet nogami!! ;) swego czasu strasznie się tym zajadałem: kilogram cebuli, olej i na patelnię, a potem pałaszowanie z chlebkiem: muszę to sobie w najbliższym czasie zaserwować ;) dzięki za przypomnienie :) Cytuj
mamalu Opublikowano 10 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Kasiu dzieki chyba pokusze sie na ten placek cebulowy link nr.5. ten z naszego forum. Wiesz ja wole jakies takie przepisy wyprobowane a nasze forum to taka skarbnica. Dziekuje.Danusia A cebuli mam 12 kg.i nie mam zabardzo gdzie jej trzymac. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 To jest tam też takie leczo... a i bardzo dobra jest kiłabska z cebulką... można ją podać jako obiadek. Podmażasz cebulkę pokrojoną w półkrążki- aby się zeszkliła. Przelewasz do garnka. Na tej samej patelni podmażasz kiełbaskę... i również wrzucasz do garnka. Dusisz! Pod koniec zalewasz wszystko ketchupem pikantnym- ja polecam kotlin, heinz albo włocławek ;) na tym przepisie zużyjesz sporo cebulki... Cytuj
justhi Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Nie ma sprawy, Grumko ;) Chodziła za mną ta cebulka i jadłam ją w tym tygodniu. <mniam> Cytuj
wiola344 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 A ja polecam równiez tak samo przysmażoną cebulkę i do tego wbić 2-3 jajka , pyszne ;) Cytuj
Gość ulak61 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2007 Ja smażę cebulę w cieście naleśnikowym tylko na ostro przyprawionym Cebula ma być pokrojona w wiórka Cytuj
Klamerka Opublikowano 30 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2007 Na "naszym" :-) forum pojawił się ciekawy przepis na cebulę, autorstwa Olgi123 Cebula Bhaji Z jednego z moich ulubionych blogów polecam: [LINK NIEAKTUALNY] oraz [LINK NIEAKTUALNY] I jeszcze słówko do Kasi- dzięki za linki! Dzięki temu poznałam dwie nowe strony kulinarne! Kolejne odnośniki znalazły się w moim już dość pokaźnym folderze! :P Cytuj
figiel Opublikowano 31 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Ja też dziekuję za ciekawe linki. Klamerko kręcą mnie te "Cebularze Trufli" 🙂 . Koniecznie muszę wypróbować :-) . Pozdrawiam . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi