grumko Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 Szpinak z kurczakiem i serem feta SKŁADNIKI: 0,5 kg świeżego szpinaku - ja nie miałem, więc wziąłem 2 opakowania mrożonego, sól, mielony pieprz, 6 - 8 ząbków czosnku, 25 dag sera Feta, piersi lub udka z kurczaka, oliwa z oliwek SPOSÓB WYKONANIA: Posiekać grubo wcześniej oczyszczony szpinak, wrzucić do (skropionej lekko oliwą z oliwek) żaroodpornej brytfanki. Następnie posiekać grubo parę ząbków czosnku. Wierzch posypać serem Feta. Ułożyć na wierzch kawałki kurczaka, które oprószymy solą, pieprzem i położymy na wierzch tak, aby przykryły szpinak Pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku około 40 minut w temperaturze 220 stopni. Czas pieczenia może być trochę dłuższy w zależności od ilości kurczaka. Smacznego!! Cytuj
ala291 Opublikowano 10 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2007 grumko... mam pytanie...jakiej Fety dales do tej potrawy? niebieskiej czy czerwonej? bo u mnie w sklepie na osiedlu, widze dwa rodzaje, wlasnie niebieska i czerwona ;) Cytuj
grumko Opublikowano 11 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 skoro mówisz tak "bez reklamowo" to była to ta "nasza polska" niebieska feta ;) Cytuj
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 oczywsicie, ze bezreklamowo :P ...kolory to kolory i tyle :mrgreen: chyba nie spotkales jeszcze tutaj przepisow, gdzie podaje sie tez "dosc wyraźnie" pewne rzeczy... :P ale dzieki za FETE...juz wiem, jaka kupic :P Cytuj
Majka9 Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Niestety ja już więcej tego kurczaka nie zrobię . Dziś miałam na obiad i nikomu nie smakowało ;) , ale to rzecz gustu. Cytuj
ala291 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Majka9...ale powiedz dlaczego nie samkowalo? co wyszlo nie tak?? :P Cytuj
Majka9 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Wszysto wyszło ok. Tylko mi jakoś ten smak nie przypadł do gustu . znaczy sie mi to tak sobi ale moja rodzinka juz więcej nie chce takiego kuczaka :P Ale oczywiście innym ludziom może smakować to rzecz gustu . Nie przejmuj się jedną opinia napewno innym będzie smakowało :P Cytuj
ala291 Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 rozumiem Majka9, ale mysle, ze to moze szpinak? on daje taki charakterystyczny smak, bo i taki sam w sobie jest, ale ja bardzo lubie szpinak, do ktorego daje duzo czosnku, jak zrobie tę potrawę, dam ci znac jak wyszla i jak smakowala :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.