Skocz do zawartości

Ciasto Z Budyniem Czekoladowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciasto 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 kostki margaryny 2 jaja Ciasto zagnieść i wyłożyć na blachę 3 budynie czekoladowe ugtować używajac 1 litr mleka, gorące wylać na ciasto. 1/2 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru pudru Roztopić to razem i lekko przestudzić. Następnie dodać do tego 2 jajka i 20 dag wiórek kokosowych. Wymieszać, nałożyć kupkami na ciasto i rozsmarować łyżeczką. Piec około 50 minut w temp. 180*C. W rzeczywistości wierzch nie jest taki ciemny jak wygląda na zdjęciu.

post-2336-1194720308_thumb.jpg

post-2336-1194720379_thumb.jpg

Opublikowano

Kochana Halino,dziękuję za kolejny przepis,który"niestety"będę musiała zastosować w mojej kuchni,choć miałam zrobić przerwę w pieczeniu,jednak jak się okazuje,uzależnienie od tego forum nie idzie w parze z założeniami osobistymi.Wiem,że przepisy Twoje Halinko można z powodzeniem stosować i mile się zaskakiwać,dziękuję raz jeszcze pozdrawiam i całuję serdecznie

Opublikowano

A ja przyznaję się bez bicia :P wracając z wystawy tak gnałam z mimozą do domu że zapomniałam o budyniu :P a później obiadek i nie chciało mi się już wychodzić :P :mrgreen: ale obiecuję że jak tylko ją upiekę ( bo to będzie taka czekoladowa napoleonka :cry: ) to zaraz wstawiam fotki :oops:

Opublikowano

Batirek dziękuję za to że masz o mnie dobre zdanie. Ciasto szybko się robi i nam bardzo smakuje. Ja też postanowiłam że nie będę jadła słodkiego i nic z tego, jeszcze dobrze nie ostygnie to jem letnie. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Opublikowano

Halinko - dziękuje za kolejny fajny przepis. Mam szczególną chęć wypróbowania go. Widzę, że zrobiłaś w tortownicy. Mam pytanie czy tych składników wystarczy na dużą blaszkę, czy trzeba zwiększyć trochę? serdecznie Cie pozdrawiam