slodziuutkaa Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Chciałam zapytac co sądzicie o utworzeniu nowego działu jaki: Dział wegetariański. Nie wiem czy to by wypaliło, przeglądając Wasze przepisy, szczególnie na dania głowne większość jest z mięsem, z czego mozna wnioskowac, ze duzo wegetarian na tym forum nie ma, chcociaz moze sie myle ;) Sama wegetarianką bym sie nie nazywa, ale mięsa nie jem i czesto szukam bezowocnie ciekawych przepisow na takie dania. A tak nawiasem na forum jestem od dosc niedawna i musze pochwalic, baardzo mi sie podoba tutaj ;) Pozdrawiam wszystkich. Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2007 Ja nie mam nic przeciwko temu, wegetarianką nie jestem, decyzja zależy od władzy wyższej. Natomiast jak powstanie taki dział bardzo chętnie będę dodawała przepisy. Pozdrawiam Cytuj
mamalu Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Mysle ze to dobry pomysl. Cytuj
Klamerka Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Popieram! :P Bardzo fajny pomysł. Przecież nie trzeba być wegetarianinem, by spróbować tego co proponuje ta kuchnia, prawda? Już pomijam, że na co dzień przygotowujemy jarskie posiłki, więc mięso nie jest niezbędne :P Z tym, że akurat w moim przypadku, to chyba mój parter będzie pisał w tym dziale za mnie :mrgreen: On jest niezłym specem od tej kuchni i co chyba najważniejsze- całej filozofii wegetarianizmu. I jeszcze słówko odnośnie tego, że większość przepisów jest z mięsem. W części z nich mięso można zamienić na np. kostkę sojową/ granulat, itp i potrawa nie powinna na tym nic stracić :cry: Przykład? Choćby spaghetti (tu bez obaw mięso mielone można zamienić na granulat sojowy) albo gulasz. A jeśli wierzyć Lindzie McCartney i temu co pisze jako współautorka książki "Kuchnia domowa Lindy McCartney" nawet potrawy z grilla, tradycyjnie kojarzące się nam z kiełbaskami, karkówką, szaszłykami i innym mięsiwem, mogą być bezmięsne! Oczywiście nic na tym nie tracąc. Podsumowując- pomysł Słodziuutkiej godny rozpatrzenia! :P Cytuj
Marcin Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Dział utworzony. Zapraszam do zapełniania go :P Dodatkowo myślimy nad działem "dla Diabetyków" - co myślicie o tym? A może macie jeszcze jakieś pomysły na takie działy? Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Bardzo sie ciesze, ze pomysl sie spodobal, dzieki ! :P) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi