mamalu Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Dwa dni temu wyrobilam pierwszy raz w zyciu ciasto na Piernik Staropolski. Nawet nie bylo az tak bardzo duzo roboty.Teraz ciasto lezakuje juz w lodowce. ma tam byc minimum 5 tygodni.Czy ktos z was tez piecze pierniki :P Cytuj
justhi Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Piekłam kiedyś piernik staropolski, ale nie doczekałam się, żeby mi zmiękł. Ale dostałam wreszcie przepis, wg którego ciasto piecze się tydzień przed i jest pyszniutkie. Już się nie moge doczekać Bożego Narodzenia i tego zapachu i smaku piernika :P Cytuj
apsik Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 Ja z kolei robię wcześniej pierniczki i muszę je dobrze schować przed moimi łasuchami. Przed samymi świętami jest póżniej zabawa z dekoracją,mój młodszy syn uwielbia to robić. Cytuj
kofik Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Cześć Elu, a dostanę Twój przepis na takie pierniczki,może to bedzie świetna zabawa i dla mojej córki? ;) :mrgreen: :mrgreen: A ja też piekę taki piernik, któremu wystarcza kilka dni i jest wyśmienity. Cytuj
apsik Opublikowano 17 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2007 Oczywiście Agniesiu,że dostaniesz -ja piekę tak ciastka 2-3 tygodnie wcześniej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi