alneya Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 składniki 1/2 kg piersi kurczaka (filet) 1/2 kg cebuli 2 jaja 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki maggi 2 łyżki słodkiej papryki szczyptę ostrej papryki sól pieprz curry Przygotowanie: filety piersi kurczaka pokroić w kostkę ( o boku m/w 2-2,5 cm) cebulę pokroić w kosteczkę, wbić jaja, dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawy, wymieszać, przykryć i wstawić na noc do lodówki Na drugi dzień kłaść łyżką na gorący tłuszcz (jak placki ziemniaczane) smażyć do uzyskania złotawego koloru wielkość według uznania Ja serwuje zimne jako przystawkę (wtedy robię mniejsze placuszki) i gorące, z ziemniaczkami na obiadek. Bardzo smaczne i niedrogie.. porada: jeśli na drugi dzień masa jest zbyt rzadka, można dodać troszkę mąki, żeby bardziej sie trzymała Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.