teresap Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Ja Wam również dziękuje za miłe słowa i bardzo się cieszę że smakują Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Mojej rodzince tak zasmakowały te Twoje śledzie Teresko,że dzisiaj zrobiłam jeszcze raz,ale już z całej porcji i do środka oprócz cebulki dałam jeszcze kawałek ogórka konserwowego i papryczki konserwowej...już są ugotowane i czekają do soboty na degustację :roll: Bardzo dziękuję za przepis i oczywiście oceniam go na 5 :grin: :mrgreen: :lol: Cytuj
teresap Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witaj Daruniu Nie wiesz jak bardzo się cieszę ż śledzie smakują, ale również chcę Ci podziękować za urozmaicenie ich Spróbuje w Twojej wersji tj. z ogóreczkiem i papryką POZDRAWIAM Cytuj
ina12 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Tereniu śledzie zrobione, po ostygnięciu posmakowałam, są bardzo dobre tylko niech te 2-3 dni postoją. Dziękuję bardzo za przepis, zdjęcia dodam jutro. Zrobione by były wcześniej tylko zamiast filetów kupili w całości bo nie napisałam a ja raz kiedyś tylko mogę wyjść na zakupy. Kazałam zapytać o zielone śledzie i jak wspomniałam nie piszą u nas tylko sprzedawczyni powiedziała że na nie tak się mówi. One nie były mrożone a skórkę bardzo ładnie się ściągało. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
teresap Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 GRATULUJE - wyglądają smakowicie Cieszę się ż smakują POZDRAWIAM Cytuj
Jolcia Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Tereniu zrobiłam śledzie wczoraj ,mimo,że nie jadam ich bo nie lubię.Dziś mąż zrobił degustacje i stwierdził,że są bardzo dobre. Ja też się skusiłam i przyznaję,że są bardzo smaczne.Jutro zawiozę do siostry i zobaczę jaka będzie ich reakcja.Może polubię śledzie. Dzięki za przepis.Wkrótce zrobię je ponownie bo córka ma 18-ste urodziny.Stawiam 5+.Pozdrawiam ;) . Cytuj
teresap Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Jolu najbardziej mie cieszy że Tobie smakują Dziękuje za 5 Gorąco POZDRAWIAM Cytuj
Janka Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Ina Zrobiłaś bardzo ładne zdjęcia,narobiłaś mi "smaka" i muszę koniecznie zrobić powtórkę. ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2007 Janeczko dziękuję za pochwałę, zdjęcia zrobił mój syn, wgrał, ja dodałam dwa żeby przezroczyściej było widać. Jak posmakowałam to oceniłam od razu na 5 bo wyżej nie można. Zrób powtórkę, nam bardzo smakują i ja będę robiła je częściej. Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 U mnie wczoraj była degustacja następnej porcji śledzików po kaszubsku i powiem Wam,że były przesmaczne...zresztą zobaczcie jak wyglądały :evil: Cytuj
basga Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 No choinka...jutro dzwonię do mamy,żeby zrobiła takie na wigilię! :evil: Cytuj
kofik Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Widzę i czytam, ze te śledzie to rewelacja. Tylko się zastanawiam czy ja takię u nas dostanę, to mają być surowe filety śledziowe, albo cała ryba? czy wszystkie śledzie są zielone, czy są różne rodzaje. Sledzie zawsze kupowałam albo zrobione albo solone, ale będę pytać w sklepach. tyle, ze u nas czasami sprzedawczynie same nie wiedzą co maja w zamrazarkach, skądś to znam :evil: Przepis idealny na święta i można sobie zrobić wcześniej.. ;-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Kofiku to są zwykłe filety śledziowe nie solone...u mnie nie ma zielonych śledzi i ja robiłam właśnie ze zwykłych i są bardzo smaczne :evil: Zrobić nawet trzeba kilka dni wcześniej to one ładnie sobie przejdą wszystkimi przyprawami i sosikiem ;-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi