kofik Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Już chyba kojarzę, ale mi slinka cieknie...chyba zrobię próbę przed świętami Dam znać jak zrobię Cytuj
ina12 Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Ja dałam znać że świeże śledzie to są właśnie zielone, tak powiedziała sprzedawczyni, ja też nie wiedziałam. Kofik nie pytaj o zielone tylko kup filety z świeżych śledzi ( nie solone), nie muszą być mrożone. Zrobiłam z nie mrożonych i bardzo ładnie schodzi skórka, dałam znać w komentarzach. Cytuj
Janka Opublikowano 27 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Jutro mam zamiar kupić większą ilość i wieczorem znowu zrobię. Jak patrze na Wasze zdjęcia śledzi,to nachodzi mnie taka ochota.... :evil: ;-) Cytuj
teresap Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 WITAM WSZYSTKICH :evil: Cieszę się że śledziki smakują ale odnośnie tych zielonych to się dokładnie spytam , bo widzę że jest problem. Ja np. mówię 1kg śledzi zielonych i dostaje są w granicach 10 zł ;-) :D :razz: Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja jak pytałam o zielone śledzie to Pani w rybnym powiedziała,że nigdy nie dostają zielonych śledzi i kupuję i robię ze zwykłych filetów śledziowych nie solonych :evil: Cytuj
Janka Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Doruniu. No i to są te śledzie. Jaki wniosek????--ta pani nie powinna sprzedawać w rybnym. :P Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Pewnie nie powinna...można jej wybaczyć bo to młoda osoba więc pewnie nie zna się jeszcze dobrze na tych rybnych sprawach...u mnie te śledzie kosztują po 6,80 zł.za kilogram więc nie są drogie,a takie smaczniutkie :P Cytuj
wilga Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 Jestem z Kujaw, u nas takie śledzie nazywają się też "ślepaki" 🙂 . Proszę o podpowiedź ile czasu mogą po przygotowaniu stać w lodowce, chcę zrobić wcześniej już na Wigilię. Cytuj
teresap Opublikowano 10 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2007 WILGA - śledzie możesz zrobić np. w srodę , mogą stać około tygodnia POZDRAWIAM 🙂 Cytuj
viola32 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zrobilam na Wigilie dla meza sledzie po kaszubsku.A,ze ja ryb nie jadam prawie wcale(oprocz ryby po grecku,salatki z makreli w puszce i mintaja mrozonego w kostce lub platach na obiad)wiec nie moglam sie doczekac az ich sprobuje.Zachwalal,ze pycha i mam mu robic czesciej.Zrobilam tak jak radzilyscie dwa dni wczesniej zeby nasiakl ta zalewa.Nie moge przebolec,ze nie moge dodac zdjec,moze jednak sie uda mojemu mezowi odzyskac z karty pamieci aparatu...A tereska rybka oczywiscie na 5 wg mojego meza... :sad: Cytuj
teresap Opublikowano 20 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Violu cieszę się że smakują. Życzę Tobie i całej rodzinie na 2008 rok, miłości bożej i tej ludzkiej , takiej która wszystko zwycięża POZDRAWIAM Cytuj
renigliwice Opublikowano 29 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2008 Ja również zrobiłam te śledziki i przyznaję, że są rewelacyjne. Oczywiście na piątkę. Dziękuję Teresap za podzielenie się "smacznym" przepisem. Pozdrawiam Cię cieplutko. Renia :-D :P :P Cytuj
teresap Opublikowano 30 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 Bardzo się cieszę że smakują Może teraz pączki :-D :P :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi