Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Ja dałam znać że świeże śledzie to są właśnie zielone, tak powiedziała sprzedawczyni, ja też nie wiedziałam. Kofik nie pytaj o zielone tylko kup filety z świeżych śledzi ( nie solone), nie muszą być mrożone. Zrobiłam z nie mrożonych i bardzo ładnie schodzi skórka, dałam znać w komentarzach.

Opublikowano

WITAM WSZYSTKICH :evil: Cieszę się że śledziki smakują ale odnośnie tych zielonych to się dokładnie spytam , bo widzę że jest problem. Ja np. mówię 1kg śledzi zielonych i dostaje są w granicach 10 zł ;-) :D :razz:

Opublikowano

Pewnie nie powinna...można jej wybaczyć bo to młoda osoba więc pewnie nie zna się jeszcze dobrze na tych rybnych sprawach...u mnie te śledzie kosztują po 6,80 zł.za kilogram więc nie są drogie,a takie smaczniutkie :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem z Kujaw, u nas takie śledzie nazywają się też "ślepaki" 🙂 . Proszę o podpowiedź ile czasu mogą po przygotowaniu stać w lodowce, chcę zrobić wcześniej już na Wigilię.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zrobilam na Wigilie dla meza sledzie po kaszubsku.A,ze ja ryb nie jadam prawie wcale(oprocz ryby po grecku,salatki z makreli w puszce i mintaja mrozonego w kostce lub platach na obiad)wiec nie moglam sie doczekac az ich sprobuje.Zachwalal,ze pycha i mam mu robic czesciej.Zrobilam tak jak radzilyscie dwa dni wczesniej zeby nasiakl ta zalewa.Nie moge przebolec,ze nie moge dodac zdjec,moze jednak sie uda mojemu mezowi odzyskac z karty pamieci aparatu...A tereska rybka oczywiscie na 5 wg mojego meza... :sad:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również zrobiłam te śledziki i przyznaję, że są rewelacyjne. Oczywiście na piątkę. Dziękuję Teresap za podzielenie się "smacznym" przepisem. Pozdrawiam Cię cieplutko. Renia :-D :P :P