AnnaK Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 7 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 26cm lub na małą blaszkę i piec ok.40min w 180st.C.Po wystygnięciu przekroić na 3 części. Krem: 2 szklanki kremówki 1 op.Śnieżki 2 galaretki malinowe Galaretki rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody.Kremówkę ubić dodając powoli Śnieżkę.Wymieszać z ciepłą galaretką. Poncz: 1/2 szklanki wody 2 łyżki cukru 1 cytryna-sok Krążki ciasta nasączyć ponczem i przełożyć masą. Cytuj
andy8 Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Robiłam to ciasto kilka razy bo mam ten przepis z biblioteczki poradnika domowego,masa malinowa przypomina takie ptasie mleczko i ogólnie ciasto jest bardzo dobre :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.