slodziuutkaa Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 SKŁADNIKI ( na ok 4 osoby ) 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki wody 5 dag szuszonych grzybów 1 jajko ( niekoniecznie, ja nie dodałam ) pęczek posiekanej zielonej pietruszki pieprz, sól 1 cebula oliwa mąka razowa PRZYGOTOWANIE: Kaszę jaglana gotować ok 30 minut. Wystudzić. grzyby namoczyć, ugotowac drobno posiekać ( ja suszone grzyby zastapiłam świezymi pieczarkami ). Pokrojona w kostkę cebulę podsmażyć na rumiano na oleju. Wszystkie składniki połączyc wymieszać doprawić do smaku, dodac jajko. Formowac małe kotleciki, obtaczając w mące razowej i smażyć na rozgrzanym oleju. Tak wyglada przepis, ja jednak nieco go zmodyfikowalam. A mianowicie, podczas gdy wszystkie składniki byly juz gotowe, wymieszałam je razem, doprawilam do smaku i postanowilam sprobowac, co mi z tego wyszlo. Tak mi posmakowało, ze na tym zakonczylam przyrządzanie potrawy i kotletow nie zrobilam :mrgreen: Na talerzu wszystko posypalam jeszcze nasionami słonecznika i zmielonym siemieniem lanianym. Wygladało i smakowało super. Takze, dajcie znać jak smakuja zrobione tak kotlety :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi