ina12 Opublikowano 12 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2007 40 dag mąki 2 jaja około 1/8 l wody 40 dag grzybów swieżych 5 dag cebuli tłuszcz do podsmażenia sól, pieprz Do przesianej mąki dodać jaja, sól, zagnieść twarde ciasto. Ciasto posiekać tasakiem na drobne kluseczki i ugotować pod przykryciem w osolonej wodzie, odcedzić. Podsmażyć na tłuszczu. Oczyszczone i opłukane grzyby posiekać, dusić pod przykryciem z tłuszczem i siekaną cebulą. Farfelki wymieszać z grzybami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.