Gość Paskal Opublikowano 13 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2007 Do tego deseru trzeba zmiksować rozpuszczoną czekoladę z lodami. Ale uwaga! Lody nie mogą być zbyt mocno zmrożone, bo po połączeniu z ciepłą czekoladą masa stanie się zbyt gęsta. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut # 200 g czarnej czekolady (np. z nadzieniem truflowym) # 200 g białej czekolady (np. z nadzieniem kokosowym) # 50 g orzechów laskowych # 50 g migdałów # 1 łyżka cukru waniliowego # 30 g masła # 80 g śmietanki 36% # 8 gałek lekko rozpuszczonych lodów czekoladowych Algida # 4 gałki lekko rozpuszczonych lodów śmietankowych Algida Jak to zrobić: 1. W oddzielnych kąpielach wodnych rozpuść białą i czarną czekoladę. 2. Posiekaj orzechy i migdały, wymieszaj z cukrem waniliowym i podsmaż na maśle. 3. Do czarnej czekolady dodaj śmietankę, wymieszaj i zmiksuj z lodami czekoladowymi. 4. Białą czekoladę zmiksuj z lodami śmietankowymi. 5. Wlej na talerz krem z ciemnej czekolady, a na wierzchu ozdób kremem z białej czekolady. Bon appétit! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.