Justyna.K Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Jest to jedno z najbardziej ulubionych dań mojego męża ja robię od razu sporą ilość łazanek bo wiem że zejdą i zazwyczaj mam je na dwa dni. Jak ktoś nie je dużo proponuję zrobić z połowy porcji. SKŁADNIKI: 2 paczki makaronu świderki po 500 g ugotować 1 kg kapusty kiszonej ugotować 1 kg pieczarek podsmażyć ok 1 kg kiełbasy dowolnej podsmażyć z cebulą. 1 słoik koncentratu (ja daję pudliszki). Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku magii i pieprzem. smacznego aha łazanki są jeszcze lepsze na drugi dzień podsmażane. póżniej wkleję fotki Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 Ja też robię łazanki,ale nie kupuję do nich gotowego makaronu tylko robię sama ciasto jak na makaron i kroję w takie romby...bardzo dobrze smakuje z resztą składników ;) Pozdrawiam :mrgreen: Cytuj
zuziorek Opublikowano 14 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2007 aż wstyd się przyznać nie jadłam nigdy łazanek a uwielbiam makaron...smakowicie wyglada Cytuj
EWA1992 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Proste danie a wygląda tak smakowicie. Ja to raczej zrobie z połowy podanej porcji,dla trzech osób to bym miała na cały tydzień... Pozdrawiam Ewa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi