walentyna Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Filety ok 1kg. (np. z pangi) przyprawić wg.swojego gustu Ciasto naleśnikowe , gęściejsze. Obtoczyć kawałki filetu w cieście i smażyć większej ilości oleju. Sos; 2szkl.wody 1/2szkl.oleju 3liście laurowe 1mały ketchup ostry 3 łyżki octu 3 łyżki cukru sól pieprz do smaku } wszystko razem zagotować 4ogórki korniszone , 3 cebulki , 1/2 papryki czerwonej , 1/2 papryki żółtej pokroic w kosteczkę i dodać do sosu chwilke pogotowac razem . Rybę układać na miskę i zalewać sosem z warzywami na przemian. Smacznego! Cytuj
EWA1992 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Walentyno mam małe pytanko,czy rybki usmażyć przed obtoczeniem w cieście czy nie? Bo mam dylemat, jeśli je obtocze w cieście naleśnikowym czy rybka mi się w środku upiecze? Ale namąciłam ;) . Cytuj
walentyna Opublikowano 15 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 obtaczam surowe filety w cieście , bez problemu usmażą się w środku. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Dziękuje za odpowiedż, napewno rybka jest smaczna. Cytuj
marioagi Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Ten przepis znam pod nazwą :ryba po japońsku.Jest bardzo pyszna. :eek: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi