andy8 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Może to trochę nie na temat ale moje dziecko ma do szkoły zrobić szopkę rodzice mogą pomóc może ma ktoś jakieś pomysły jak zrobić ciekawe figurki,można z masy solnej,modeliny,technika jest dowolna ale ja nie mam takich zdolności.Proszę poradźcie jak wykonać ładne figurki? Cytuj
viola32 Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Wedlug mnie jezeli nie masz zdolnosci plastycznych ,to najprosciej bedzie wyciac figurki Maryi,Jezusa i Jozefa z kart swiatecznych i podkleic tekturka i zrobic od razu z podstawka tak,zeby mogly stac,albo je przytwierdzic za pomoca kleju do podloza,zeby sie nie ruszaly.Jezeli nie masz kart w domu np.z ubieglego roku przyslanych przez rodzine to mozna takie kupic nawet w kiosku tym bardziej ,ze jest teraz okres przedswiateczny...A szopka no coz,tez mozna zrobic z kartonu,a strzeche zrobic tak,ze naciac welny na kawaleczki wielkosci dachu i tez przykleic klejem.Dodatkowo mozna zrobic sciane tylna ,ale nie prosta tylko mozna kupic karty swiateczne grajace koledy ,ale graja wtedy gdy sa choc troszke otwarte i taka troche rozwarta karte mozna przytwierdzic jako sciane tylna(mozna wybrac jakas z widoczkiem sarenek na tle sniegu itp.i bedzie pieknie gralo.Powodzenia ;). Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 Na tej stronie jest trochę gotowych szopek...może coś podpatrzysz ciekawego i wykonasz razem z dziećmi ;) Cytuj
justhi Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Jeśli nadal interesują Cię szopki, to tu: https://papertoys.com/nativity-scene.htm i tu: https://pagesperso-orange.fr/missala/crechefr.htm coś znajdziesz Cytuj
andy8 Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Serdecznie dziękuję za wszystkie informacje Cytuj
ina12 Opublikowano 12 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2008 Szopka jest bardzo ładnie zrobiona. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi