Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

60 dag selerów 15- 20 dag zielonego groszku konserwowego 20 - 25 dag brukselki sól Sos 3 dag mąki 3 dag masła 1/8 l mleka 15 dag śmietany 2 żółtka 3 dag utartego sera 2 dag masła do formy 1 dag tartej bułki Oczyszczone i opłukane selery ugotować w osolonej wodzie. Brukselkę opłukać włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować. Jarzyny odcedzić. Duże selery pokrajać w grube krążki, mniejsze przekroić na pół, środki wydrążyć, nałożyć brukselkę i groszek konserwowy ( lub świeży - uprzednio ugotowany). Pólmisek do zapiekania posmarować masłem, ułożyć selery, zalać sosem beszamelowym, posypać tartym serem oraz tartą bułką, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec. Potrawa może być podawana jako przystawka lub wykwintne danie kolacyjne. Jeżeli ktoś nie wie jak zrobić sos beszamelowy to podam.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.