minia51 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 2,5 kg kapusty czerwonej 1,5 kg jabłek 1 kg cebuli Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce z dużymi otworami,cebulę pokroić. Wymieszać, włożyć do garnka i zalać 3/4 szklanki octu 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soli 2 litry wody Gotować 15-20 minut. NIE WYLEWAĆ WODY> ugotowaną kapustę włożyć do słoików dopełnić zalewą. Gotować ok. 15 min . Jadłam tę kapustę. Przepis mam od męża siostry. Ja dałam mniej cukru bo dla mnie za słodka, ale przepis podałam w oryginale 1 Cytuj
niuniaczek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Miniu, wczoraj miałam 1 dzień wolnego i zabrałam sie od rana za tę sałatkę. Bardzo lubię czerwoną kapustę. Znam tę wersje od teściowej - tylko ona nie robiła do słoików tylko na bieżąco - dodawała jeszcze rodzynki. Ja zrobiłam z Twojego przepisu. Popróbowałam od razu - pycha. Myślałam, że z przetworami skończyłam we wrześniu - ale po przeczytaniu Twojego przepisu stwierdziłąm ,ze będę potrzebowała trochę przetworów gotowych a żadnych sałatek z kapusty nie robiłam. W maju będę miała Komunię synka i fajnie będzie mieć robione przez siebie gotowce. Zrobiłam też kapustę z buraczkami z przepisu Halinki. Większość dnia wczoraj spędziłąm przy przetworach - ale warto było. Dzięki pozdrawiam Cię serdecznie, Cytuj
niuniaczek Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Miniu, dałam Ci 5. Postaram sie wstawić zdjecia, bo zrobiłam - tylko nie wgrałam jeszcze, pozdrawiam, pa! Cytuj
minia51 Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Bardzo mi miło. Pozdrawiam Cytuj
niuniaczek Opublikowano 27 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2007 a to obiecane zdjęcie zrobionej już dawno sałatki. Bardzo smaczna - polecam Cytuj
minia51 Opublikowano 31 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2007 Najważniejsze że smakuje. Życze smacznego. a przy okazji wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Cytuj
Magdalena Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 Kapusta warta polecenia bardzo smaczna , szukałam przepisu na czerwoną kapustę i tyko tą będę robić dziękuję pozdrawiam, Magdalena!!! :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi