Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sałatka warzywna mieszana

Przepis pochodzi z Nowej Kuchni Polskiej wydawanej w formie zeszytów przez Gazetę Wyborczą, a dokładnie z odcinka „Spotkanie nr 24: Żółto Czerwone Zielone”. Autorką przepisu jest pani Agnieszka Mazur z Krakowa.

SKŁADNIKI: 1 pęczek rzodkiewek, 1 młody kalafior, 3 ugotowane młode ziemniaki, 2 świeże papryki, 15 dag mortadeli, pół puszki kukurydzy lub groszku, 2 jajka na twardo, 2 białe cebule, 2 ogórki kiszone, 2 ugotowane marchewki, majonez, natka pietruszki, sól (niewiele!), pieprz, słodka papryka.

SPOSÓB WYKONANIA: kalafior sparzyć na sitku i podzielić na różyczki. Obraną cebulę i natkę posiekać, a inne warzywa pokroić w kwadraciki, mortadelę w małą kostkę, jajka w ósemki. Wymieszać wszystko (oprócz jajek), posypać pieprze i zalać majonezem. Sałatka raczej nie wymaga solenia. Udekorować jajkami, posypać papryką.

post-5244-1195240259_thumb.jpg

Smacznego!!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.