andy8 Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Bardzo ciekawi mnie co przygotujecie w tym roku na święta ,na wigilię-jakie ciasta,sałatki,dania na ciepło-ja zastanawiam się czym zaskoczyć gości w tym roku ;) Cytuj
sylwuśka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Nie widzialasm tego swiatecznego forum i podobny temat zamiescilam na forum prawie niekontrolowanym. Ja w tym roku mam zaplanowane takie potrawy: 1. Barszczyk z uszkami 2. Pierogi gotowane 3. Pierogi smazone 4. Ryba po grecku 5. Ryba w smietanie 6. kapusta z grzybami 7. Kapusta z grochem 8. Lazanki 9. Kompot z suszu 10. Fasolka 11. Kluski z makiem 12. Salatka tradycyjna. 13. Salatka z krabów i makaronem ryzowym 14. Krokiety Czekamy na wasze propozycje :) Cytuj
AnnaK Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 U mnie wigilijne menu jeszcze nie jest do końca zaplanowane. Na pewno będą: pierogi z kapustą i grzybami smażone kapusta z grochem ryba po grecku pulpety z dorsza w galarecie karp w galarecie karp smażony śledzie w/g przepisu Isiaczka śledzie w oleju z cebulką i szczypiorkiem śledzie w śmietanie ziemniaki pieczone kompot z suszu kompot z gałązek malin ciasto drożdżowe makowiec Cytuj
Gość misiaczek Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Nie mam jeszcze dokładnego meni, na pewno będzie, jak co roku 12 potraw. Cytuj
Gość jolcerka64 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 na wigilię jedną z ciekawych potraw proponuję śledzie w oleju z czerwoną fasolą i szczypiorkiem. Cytuj
Gość nagietek Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 :) :) ja robię śledzia po żydowsku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi