Bahus Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Sałatka z kurczaka po meksykańsku 25 dag ugotowanego mięsa z kurczaka 2 strąki czerwonej papryki 150 ml gęstej kwaśnej śmietany 50 ml majonezu 15 dag osączonej z zalewy kukurydzy konserwowanej 15 dag ugotowanego na sypko białego ryżu 1/2 łyżeczki sproszkowanego chili sól i pieprz do smaku Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone w kawałki mięso z kurczaka, kukurydzę, ryż, i sproszkowane chili. Polać śmietaną wymieszaną z majonezem. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć w chłodne miejsce na 1/2 godz. Podawać z pieczywem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.