Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Super...szkoda że nie jestem w stanie przetłumaczyć z angielskiego-może ktoś pomoże?Zainteresował mnie ten blok z pianek :eek:

Opublikowano

Troszke luzniej sie zrobilo to na szybciora wklepuje. Jakby co ,to niech mnie ktos poprawi

1/2 filizanki miekkiego masla

336 g twardych wiorek czekoladowych

1 lyzeczka wanilii(w plynie)

1 filizanka posiekanych orzechow wloskich

294 g marshmallows

1 filizanka wiorek kokosowych

W naczyniu roztopic maslo,czekoladowe wiorki ,zdjac z ognia dodac orzechy i wanilie.Wymieszac dokladnie ,dalej mieszajac wystudzic.Schlodzic.Nastepnie dodac marshmallows,wymieszac az masa pokryje calosc.Po schlodzeniu uformowac za pomoca papieru,obtoczyc wiorkami i wstawic na noc do lodowki.Podawac pokrojone w plastry.

Hmm...osobiscie zrobilabym to inaczej :eek:

Opublikowano

O...dzięki! A jakbyś to zrobiła?Każda sugestia jest ważna,mnie w tej chwili przychodzi tylko do głowy chłodzenie tego deseru w plastikowej butelce :eek:

Opublikowano

Basqa ja robie tak: ok 1/2 margaryny 400 g marshmallows 1/2 tabliczki czwkolady Roztapiam na gladka mase.Nastepnie wsypuje albo ryz preparowany albo platki kukurydziane( ewentualnie wiorek kokosowych ok. 1/2 szkl). Gotowe! Mozesz z tego formowac co chcesz , ja wrzucam do blaszki i jak zastygnie robie zwykla krajanke. Mozesz uzyc tez pasty marshmallows. :eek:

Opublikowano

Ale sliczny ten domek...szczegolnie dach ciekawie zrobiony,a otwory na okna i drzwi wygladaja jakby byly wyciete juz po upieczeniu?A moze sie myle...ja nie moge sie juz doczekac kiedy bede te chatke robic ,ale narazie jeszcze za wczesnie.Poczekam i tak na poczatku grudnia wezme sie do roboty.

Opublikowano

Powiem tak, zazwyczaj w przepisach jest napisane żeby wysiąć przed pieczeniem ale w trakcie pieczenia kształty się deformują i potem trudno to złożyć, więc wycinałam z upieczonej płyty. A te dachówki to oczywiście pierniczki pieprzowe TAGO. Trzeba dodać dużo przyprawy do pierników wtedy w domu tak pięknie pachnie, ja czasami wkładałam do środka podgrzewacz super efekt a z galaretek lub żelków robiłam witraże.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.