slodziuutkaa Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Czy któraś z was pieklakiedys takie cuda ? https://www.recipelink.com/ch/2000/december...christmas1.html Pochwalcie sie :eek: Cytuj
Dalovay Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 Aaaaaa .... jaki domek imbirowy , slicznosci . Natomiast na bazie masy piankowej robilam zwykla krajanke. Cytuj
viola32 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Obejrzyjcie i inne sa super mam zamiar jedna z takich zrobic dla moich maluchowtutaj Cytuj
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Super...szkoda że nie jestem w stanie przetłumaczyć z angielskiego-może ktoś pomoże?Zainteresował mnie ten blok z pianek :eek: Cytuj
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Chetnie przetlumacze . Wklepie wieczorkiem bo teraz jeszcze pracam :eek: Cytuj
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Troszke luzniej sie zrobilo to na szybciora wklepuje. Jakby co ,to niech mnie ktos poprawi 1/2 filizanki miekkiego masla 336 g twardych wiorek czekoladowych 1 lyzeczka wanilii(w plynie) 1 filizanka posiekanych orzechow wloskich 294 g marshmallows 1 filizanka wiorek kokosowych W naczyniu roztopic maslo,czekoladowe wiorki ,zdjac z ognia dodac orzechy i wanilie.Wymieszac dokladnie ,dalej mieszajac wystudzic.Schlodzic.Nastepnie dodac marshmallows,wymieszac az masa pokryje calosc.Po schlodzeniu uformowac za pomoca papieru,obtoczyc wiorkami i wstawic na noc do lodowki.Podawac pokrojone w plastry. Hmm...osobiscie zrobilabym to inaczej :eek: Cytuj
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 O...dzięki! A jakbyś to zrobiła?Każda sugestia jest ważna,mnie w tej chwili przychodzi tylko do głowy chłodzenie tego deseru w plastikowej butelce :eek: Cytuj
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Basqa ja robie tak: ok 1/2 margaryny 400 g marshmallows 1/2 tabliczki czwkolady Roztapiam na gladka mase.Nastepnie wsypuje albo ryz preparowany albo platki kukurydziane( ewentualnie wiorek kokosowych ok. 1/2 szkl). Gotowe! Mozesz z tego formowac co chcesz , ja wrzucam do blaszki i jak zastygnie robie zwykla krajanke. Mozesz uzyc tez pasty marshmallows. :eek: Cytuj
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Ale jak roztopisz pianki to nie będzie takie kolorowe a to mi się wizualnie podoba. :eek: Cytuj
Dalovay Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Jak nie dodasz czekolady to bedzie rozowe , natomiast wersja czekolada i platki bedzie rozbrajajaco chrupiaca. Masz duzy wybor formy :eek: Cytuj
aida Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja staram się z większym lub mniejszym powodzeniem piec co roku. Ostatni wyglądał tak Cytuj
slodziuutkaa Opublikowano 20 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Gratuluje AIDA :roll: Powiedz, czy to wymaga duzo pracy i cierpliwości ? Ja bardzo bym chciala zrobic taki, ale obawiam sie, ze skonczy sie na zrobieniu domku z tektury :grin: Cytuj
viola32 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Ale sliczny ten domek...szczegolnie dach ciekawie zrobiony,a otwory na okna i drzwi wygladaja jakby byly wyciete juz po upieczeniu?A moze sie myle...ja nie moge sie juz doczekac kiedy bede te chatke robic ,ale narazie jeszcze za wczesnie.Poczekam i tak na poczatku grudnia wezme sie do roboty. Cytuj
aida Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Powiem tak, zazwyczaj w przepisach jest napisane żeby wysiąć przed pieczeniem ale w trakcie pieczenia kształty się deformują i potem trudno to złożyć, więc wycinałam z upieczonej płyty. A te dachówki to oczywiście pierniczki pieprzowe TAGO. Trzeba dodać dużo przyprawy do pierników wtedy w domu tak pięknie pachnie, ja czasami wkładałam do środka podgrzewacz super efekt a z galaretek lub żelków robiłam witraże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.