Bahus Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Cannelloni z farszem mięsnym 350 g mieszanego mięsa mielonego, 2 łyżki oleju. 1 cebula, 1 ząbek czosnku. 1/2 pęczka oregano, 200 g pokrojonych pomidorów (z puszki), 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu, czarny pieprz, 16 rurek cannelloni 250 g sera ricotta, 375 ml mleka. 4 łyżki startego parmezanu. Mięso mocno podsmażyć na rozgrzanym oleju. Cebulę i czosnek oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do mięsa i przesmażyć. Oregano opłukać i osuszyć, listki poodrywać od gałązek i dodać do mięsa. Następnie dodać 4 łyżki pomidorów i zielony pieprz, smażyć ok. 5 minut na wolnym ogniu, stale mieszając. Mięso doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cannelloni napełnić farszem mięsnym i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Ser wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Resztę pomidorów ułożyć wokół cannelloni, na makaron wyłożyć ser z mlekiem, posypać parmezanem. Cannelloni piec ok. 30 minut, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.