minia51 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Dorotko, w Ossach pełno kozaków czerwonych, brązowych i szarych zbieraj, ja mam do lasu prawie 35 km Cytuj
Dorunia Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Zjadłam z mężem śniadanie,mąż pojechał do pracy,a ja przeglądam forum,ale zaraz będę szykowała się do kościoła :) Cytuj
minia51 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Szykuję się do wyjazdu do Gliwic na Onkologię do zdjęcia szwów pooperacyjnych. Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Zrobiłam pranie,posprzątałam mieszkanie i teraz czekam na koleżankę fryzjerkę :) Cytuj
figiel Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Wrociłam z lasu .Przez to chodzenie na grzyby zgubiłam kilka kilogramów .Wszystkie ciuchy zrobiły sie za duże :( teraz sprzątam popijając kawę :) Cytuj
figiel Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Zrobiłam sałatkę z kapusty,pomidorów i papryki .Teraz sie gryzie ,ale pachnie obiecująco :) Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Dzięki Miniu 🙂 Babcia właśnie w sobotę nazbierała 2 duże kosze grzybów, ja też się wybieram 🙂 Zauważyłam właśnie ruch przy lasach, tylko że niektórzy twierdzą że grzybów nadal nie ma, ludzie przyjeżdżają i sprawdzają czy są grzyby i robią sztuczny tłok w lesie... ale zawsze ktoś coś znajdzie, teraz jeszcze popadało to grzybki będą 🙂 Miniu trzymaj się! Figielku ja to bym się cieszyła z tych zgubionych kilogramów ;-) Ja szukam przepisów na soki z czarnego bzu... Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Wczoraj byłam w Ossach, już wróciła susza, grzybów mało ale suszarka do suszenia grzybów pełna, same kozaki, pojadę jeszcze ale po deszczu, ja byłam po południu bo rano w Gliwicach. Cytuj
Dorunia Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Szukam przepisu na coś fajnego i szybkiego na kolację...mąż w pracy to zrobię mu niespodziankę :) Cytuj
Dorota Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 Dokładnie Miniu znowu upał, susza... wczorajsza noc była bardzo fajna, taka jasna, gwiazdy świeciły, ciepło, mogłoby trochę polać wieczorami to grzybki by rosły Doruniu, pewnie pomysł już masz, mi teraz przyszedł do głowy torcik z mielonego mięsa lub coś delikatnego, lekkiego z łososia ;-) Cytuj
figiel Opublikowano 18 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2012 A ja dopiero wróciłam z lasu .Myśłałam ,że nic nie znajdę o tej porze , a tam czekały piękne borowiki .....chyba na mnie ;) Rano jest za dużo ludzi ,a popołudniu pełny relaks -zero grzybiarzy , cichutko w lesie . Zobaczymy co jutro znajdę ? Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Zabieram się za produkcję soków z czarnego bzu, część bzu mam już obranego z baldachimów i jeszcze trochę mi zostało, ale to jest nudne... Cytuj
figiel Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Wróciłam z grzybów.Rano padało , to poszłam później .Zabieram sieza czyszczenie i krojenie do suszenia. Cytuj
minia51 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2012 Skończyłam robić gołąbki, już się duszą, jeszcze tylko sos pomidorowy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi