Dorunia Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2012 Pakuję walizkę,bo jutro wyjeżdżamy na kilka dni z mężem i moimi rodzicami :) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2012 Udanego wypoczynku Doruniu Wam życzę :) Cytuj
figiel Opublikowano 4 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2012 Wróciłam z lasu - opieńki już sie kończą . Ale znałazłam ładne "pękate" borowiki . Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Byłam na poczcie rowerkiem, i teraz padam... :blush: bo miałam pod górkę i w dodatku pod wiatr, natomiast wracało się już fajnie - szybko :happy: Cytuj
basga Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 A ja byłam w sądzie dołączyć nowe dokumenty i się dowiedziałam,że wczoraj zapadł wyrok i nic nie muszę donosić.Jeszcze do mnie nie dociera że tak szybko wygrałam co chciałam. :mrgreen: i to bez żadnej rozprawy ani niczego. Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 No to super Basiu :D Ja przekładam ukiszoną już kapustę do słoików , i... podjadam, ale pyszna i jaka chrupiąca ;) Cytuj
basga Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 i pasteryzujesz Dorotko te słoiki?Bo moja wkrótce też ukiśnie. Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Obgotowałam grzyby na sałatkę,teraz odciekają z wody i jutro będę robiła w słoiki :) Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Nie pasteryzowałam jej Basiu, lecz dobrze ubiłam, ucisnęłam w litrowe słoiki, na górze zostawiłam dobre 1,5 cm soku z kiszonej kapusty, zakręcam i wynoszę do piwnicy. Tak samo robiłam w tamtym roku i mam jeszcze parę słoików. Taka kapustka jest chrupiąca i idealna do surówek. Natomiast moja mama zawsze pasteryzuje, też jest dobra taka kapustka lecz miękka, idealna do bigosu, do kapuśniaków i duszonych kiszonych kapustek - ostatnio jadłam taką kapustkę - pycha ;) Cytuj
basga Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 ok.dzięki.Zjadłam obiad i idę pod kołdrę bo zmarzłam dzisiaj. Cytuj
Dorunia Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Przeglądam forum,odpoczywam i odpisuję na e-maile :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi