Dorota Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2013 Fajnie masz Basiu, że tak możesz sobie zmieniać sweterki i robisz co chcesz :biggrin: Ja niestety nie umiem :wacko: Tak, tak Miniu właśnie miałam Ci napisać, że pojawiły się znowu grzybki. Dzisiaj rano widziałam kilku grzybiarzy wychodzących z lasu, mieli oni pełne duże wiklinowe koszyki grzybów (mniam). I moja babcia teraz ruszyła, mam nadzieję, że jej nie wyzbierali :mrgreen: Cytuj
figiel Opublikowano 28 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2013 Hej !! i jak zbiory u babci ? .. u nas jest słaby wysyp prawdziwka .... chyba grzybiarzy więcej niz grzybów :) , maslaki też ponoć też są . Basiu co będziesz robić z tej włóczki ?:), ja też próbuje w wolnej chwili (coraz mniej ich ) coś dziergać . Cytuj
basga Opublikowano 29 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2013 po 3 dniówkach wreszcie mam wolne... z tej włóczki z odzysku planuję machnąć jakiś asymetryczny sweterek,póki co to jestem na etapie próbek wzorków. Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Aaa.... dużo mniejsze zbiory niż na początku, teraz noce są zimne... grzybiarzy też nie widać, u nas w zeszły weekend zmarzły dalie... i już mamy wykopane... ogródek zrobił się większy ;-) Cytuj
figiel Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Wczoraj przerobiłam 2 kosze jabłek na musy .Po południu 3 wiadra śliwek na powidła .Dopiero kończę sprzatać po tym przetwórstwie :angry: i pasteryzuję słoiki . I u nas były przymrozki ,ale dalie narazie nie zmarzły, teraz tak obficie kwitna . Szkoda że to kwiaty niewytrzymałe na mrozy , bo dośc późno zakwitają i jako pierwsze marzną . Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 O! Figielku jakie piękne masz zapasy :) No właśnie, szkoda że tak to z nimi jest, są bardzo delikatne.... u nas też pięknie kwitły teraz i pączki jeszcze miały, a wtedy jak zmarzły z piątku na sobotę, to nie podawali w ogóle przymrozków, u nas w nocy były 4 stopnie, a rano jak wstałam to wszystko było już czarne... :neutral: Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Idę po pietruszkę i zabieram się za jajecznicę z grzybkami - borowikami... ;-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Ja właśnie zjadłam borowiki smażone na masełku z lubczykiem :) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 ooo :) a moje się właśnie smażą :) Cytuj
AnnaK Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 A ja jutro jadę na grzyby. :biggrin: Mam nadzieję coś znaleźć, bo grzyby w naszych lasach są. U mnie też pięknie kwitną dalie i na szczęście nie było przymrozków. W zeszłym roku wykopywałam je 4 listopada tak długo było ciepło. Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Oo! To Aniu udanych zbiorów Ci życzę :biggrin: To długo cieszyłaś się widokiem tych kwiatów, to pewnie w tym roku będziesz miała podobnie, u nas niestety taki "mroźny teren" zawsze wcześnie nas mrozzzzi..... :wacko: Cytuj
figiel Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Wróciłam z lasu i teraz odpoczywam chwilke .Potem idę wybrać buraczki . Niestety i u nas był mróz -3st. wszystkie dalie , cynie , aksamitki ścięło , a tak pięknie kwitły :angry:, mogły jeszcze cieszyć oko , o wiele za wczesnie przymroziło . Aniu udanego grzybobrania :) Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Ojjj Figielku znam ten ból... u nas już bez kwiatów, a dzisiaj u nas było rano -5 st. C. normalnie zima :blink: Ja zrobiłam sałatkę z marchewki i borowiki w zalewie - właśnie się pasteryzują ;) Cytuj
AnnaK Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Nachodziłam sie po lesie, a grzybów mało. Rano szyby w samochodzie były lekko oszroniałe chociaż termometr pokazywał +3st. W ogródku na szczęście wszystko ładnie kwitnie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi