basga Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 dżem z cukini a la pomarańczowy...pychota. pichcę obiadek na 2-3 dni i piekę szarlotkę właśnie. Cytuj
figiel Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 :biggrin: nie spoko ! , to ja po prostu źle skojarzyłam , napisane było ok. Ja zlewam nalewkę malinową druga porcja ( trochę podjadam te maliny :mrgreen: ) , robię pranie i obiad -wszystko naraz . U nas też ciepło , słonecznie - tylko susza , przydałby sie deszcz to by grzybki rosły . Cytuj
Dorunia Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 Wróciłam z zakupów,piorę,i robię pierś kurczaka w sosie śmietanowym na kolację :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Dzięki Basiu, właśnie sobie teraz zapisałam, wcześniej go szukałam w moich zapiskach, ale gdzieś mi się zapodział... znalazłam w wersji cytrynowej... więc ten już robię, a w wersji pomarańczowej przy następnie produkcji ;-) Wszystkie cukinie miałam takiej samej wielkości, i jedne były miękkie, soczyste, a drugie bardzo twarde... palce mnie teraz bolą od ich obierania :angry: ale dlaczego tak to jest to nie wiem :neutral: Cytuj
basga Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 podpiekam jarzębinę bo będę robić jarzębiaczek. Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Basiu, a to taka zwykła jarzębina się nadaje? raczej czerwona niż pomarańczowa chyba, nie? u mnie rośnie własnie taka pomarańczowa odmiana... A możesz się z nami podzielić przepisem na takiego jarzębiaczka, bo brzmi ciekawie :blush: 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Gotuję w szybkowarze mięsko na kanapki :) Cytuj
basga Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Dorotko-najnormalniejsza jarzębina,zerwana,umyta,mrożona przez kilka dni a potem podpieczona i zalana %. przepis mam stąd https://www.atmossfera.pl/przepisy-na-nalewki/nalewki-owocowe-ziolowe?gclid=CK6-hKL_i7gCFcFc3godlmsAWg i jeszcze stąd https://jaga-babciaradzico.blogspot.com/2011/10/jarzebiak.html więc jak to zwykle bywa sporo pokombinowałam-zobaczymy co wyjdzie. Cytuj
Dorota Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2013 Wielkie dzięki Basiu :biggrin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2013 Sprzątam mieszkanie i przygotowuję obiad,bo dzisiaj mam na drugą zmianę :) Cytuj
Dorota Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Zabieram się za obiad i dzisiaj mam w planie kolejną produkcję zapasów na zimę ;) sałatkę z marchewki (przepis od Kasi z naszego forum) i testuję taki sos ze śliwek do mięs ;) Cytuj
basga Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 ZAKISIŁAM SOBIE KAPUSTKĘ W SŁOJU. Cytuj
Dorota Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2013 O! nas też to czeka :) a kapustkę uwielbiam taką - mniam! :mrgreen: Oglądam TV i podjadam prażynki ;) Cytuj
figiel Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2013 Wczoraj kupiłam firanki , zaraz będę je obszywać 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.