Dorota Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Dzięki Figielku :D O to teraz fajnie będziecie mieć po malowaniu, zawsze jakaś odmiana, nowe kolory :D Mam jeszcze truskawki, może pomyślę o jakimś cieście... ;) Cytuj
basga Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 wróciłam z jednych zakupów,piję kawę przed kompem i zaraz idę do warzywniaka. Cytuj
Dorunia Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Wróciłam z działki,piję kawę i zaraz idę na ogród przy domu :) Cytuj
figiel Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Kończę sprzatanie po malowaniu ,porządków chyba starczy do gwiazdki :):) . Teraz zerwałam truskawki i agrest , gotuję dżem . Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2013 Wróciłam z zakupów,piję kawę i później jedziemy na działkę...może jakąś rybkę złapiemy na kolację :) Cytuj
figiel Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Gotuję dżem z truskawek , agrestu i czarnej porzeczki . Cytuj
Dorota Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2013 Oo! Figielku ale z Ciebie pracuś :grin: ...a ja miałam trochę spraw do załatwienia, jeszcze zakupy w tym upale i wróciłam do domu bez sił i do tego zrobiłam się jakaś taka senna... teraz zrobiłam sobie kawę - może się obudzę i siły mi powrócą ;-) Cytuj
figiel Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 :biggrin: Tak już jest że o tej porze tylko zaprawy :). Dzisiaj chcę zerwac resztkę czereśni i zrobić dżem , ale nigdy nie robiłam z czerśni - może ktos ma wypróbowany przepis ? Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Gotuję w szybkowarze klopsa na kanapki i w między czasie szukam przepisu na wiśnie w spirytusie :) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Figielku idę w Twoje ślady ;-) zrobiłam dzisiaj dżem z jagód, bo dostałam jagody od babci, trochę zostawiłam na ciasto, a resztę na dżem 🙂 Z czereśni nigdy nie robiłam, zawsze je kupuję i całe zjadam, bo tak mi smakują, ale dżem z czereśni też byłby pewnie dobry 🙂 U nas czereśnie są jeszcze drogie 11 zł za kg, i do tego są już takie ciemne, bardzo dojrzałe, długo nie mogą leżeć, bo się psują... Doruniu, tak mi się skojarzyło z tymi wiśniami, że robiłaś kiedyś taką fajną nalewkę z wiśni (przepis jest na forum), bardzo mi smakowała :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2013 Robiłam nalewkę z wiśni i liści wiśni...w tym roku też już ją zrobiłam,ale szukam jeszcze czegoś innego :) Cytuj
figiel Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Dżem z jagód pycha !! ...mam pytanie czy do tego dżemu dodaje sie jakies inne owoce w celu zagęszczenia ? U nas czereśni było w bród , nawet nie było chętnych , zeby sobie zerwać . Dużo zmarnowało się :angry: . W sklepie ceny 4-5zł za kg. Ja zrobiłam 100 słoików kompotu z czereśni czerwonych i żółto-czerwonych. Wczoraj zerwałam reszte czereśni i zrobiłam dżem -wyszedł smaczny , nawet dosc gęsty , dodałam soku z cytryny , bo owoce sa dość mdłe . Dzisiaj znowu pora na dżem truskawki i czarna porzeczka :wacko: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi