Dorota Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Nie chcę się chwalić, ale pyszne wyszły też dżemy Figielku :) jeszcze się skusiłam na połączenie nektarynek, jagód i miodu - też pycha :) Figielku ja Ci zazdroszczę..., u mnie jeszcze nie ma ogórków... nadal kwitną, a gdzieniegdzie takie maleństwa są... śmieję, się że będą jesienią ;) o ile nie znowu nie zmarzną :wacko: ale moi sąsiedzi i znajomi z okolic też narzekają, że ogórków nie mają... także nie wiem co to może być... Obrodziły mi za to cukinie, jutro wybieram się na targ po paprykę, cebulę i będę robiła sałatki ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Słoiki już umyłam, wszystkie składniki są, no to zaczynam działać z sałatkami ;) Cytuj
figiel Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Dziękuję za info ... jak będę miała jagody to wypróbuję takich kombinacji :) Co do ogórków , to siane były o tej samej porze , czyli ok.7 maja . A już pierwsze owoce były na końcu czerwca - nigdy tak wczesnie nie urosły . Wydałam już część ,coś jeszcze przerobię na korniszony i może jakaś sałatka . Dzisiaj zaprawialiśmy fasolkę i renklody ...ufff cieżko w tym upale :angry: Cytuj
Dorunia Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Przygotowuję mężowi produkty i słoiki na jutro...będzie robił sałatkę z ogórków w curry,bo ja idę do pracy :) Cytuj
basga Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2013 skończyłam ogólne sprzątanie i kąpanie kwiatków po malowaniu sufitu,jutro wrócę z pracy to pomyję resztę. Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Figielku ja też siałam ogórki na początku maja, ale nic mi nie wzeszło, więc później dosiewałam... i wyrosły, ale już są, są moje ogóreczki! 🙂 Doruniu to fajnego masz pomocnika i gratuluję pracy! :grin: Cytuj
figiel Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Ja znowu bawie sie z ogórkami :wacko: , akurat skończyliśmy . Trzy gatunki przetworów - kiszone , korniszony i słodko-kwaśne ... ja tez dzisiaj mam pomocnika , praca na 4-y ręce to zupenie inna bajka 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zabieram się za obiad,bo dzisiaj mam popołudniówkę :) Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 O! to Figielku teraz pójdzie Ci błyskawicznie 🙂 Nooo to się zaczęło Doruniu :) A ja za chwilkę zabieram się za gotowanie obiadu :) Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2013 Zjadłam obiad i wybieram się na zakupy ;) Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Robię leczo do słoików - na zimę :) Cytuj
figiel Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 robiłam pomidory do słoików ......... zjadłam obiad na dworzu , ale nic nie pomogło , goraco uufff. Teraz wzięłam chłodny prysznic i odpoczywam 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Relaksuję się przed drugą nocką :) Cytuj
AnnaK Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2013 Przegladam forum i ledwo zipię od upału. Dziś było 38 stopni. Nie pamiętam takiego upału, a już trochę lat przeżyłam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi