Dorota Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zrobiłam sobie właśnie zakwas z czerwonych buraczków na Wigilię :) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Piję herbatkę i zajadam sobie drożdżówkę z przepisu iny :) Dorotko mamy chyba podobne kubki smakowe hihi :)) uwielbiam ziemniaki pod każdą postacią a szczególnie tego z jarmarku świątecznego nigdy sobie nie odmawiam :))) Cytuj
AnnaK Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2013 Przeglądam przepisy i odpoczywam po dwóch dniach sprzątania i dzisiejszych zakupach. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgadzam się Aniu z Tobą, że te czynności męczą... ja też wczoraj sprzątałam... myłam lampy (jakoś teraz jaśniej jest ;)), odkurzałam wszystko i wszędzie gdzie się dało... a dzisiaj się właśnie zastanawiam od czego mnie te ręce tak bolą - już zapomniałam te wczorajsze moje "popisy" ;) Cytuj
figiel Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ja pije kawke i zbieram siły do działania :) ps. też wczoraj myłam lampy :mrgreen: .. Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Ooooo... to widzę, że wczoraj to taki dzień mycia lamp był :biggrin: :mrgreen: :biggrin: :mrgreen: :biggrin: Ja też teraz piję kawkę, może doda mi poweru ;) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2013 Skończyłam przygotowywać pierniczki, muszą sobie odpocząć przez noc, jutro rano popiekę :) teraz wypiję sobie malinową herbatkę sagę :) miłego wieczorku Cytuj
Dorota Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Pięknie się prezentują Asieńko :biggrin: Ja wkraczam do kuchni... :mrgreen: (tyłem, bo mi się nie chce :wink: ) Cytuj
figiel Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Ja nawiozłam drewna do kotłowni , póki jest sucho , na popołudnie zapowiadają deszcz. Cytuj
AnnaK Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2013 Jestem zła jak osa. Chciałam polukrować pierniczki i zrobiłam lukier z białka. Niestety nie trzyma się i wyszły z niego malutkie beziki suszone na kaloryferze. Cytuj
Dorunia Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Mimo złej pogody umyłam okna,wyprałam i powiesiłam firanki :) Usmażyłam nawet bigos na święta i zawekowałam w słoiki...pomału trzeba przygotowywać dania na wigilijny i świąteczny stół :) Cytuj
figiel Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Jestem zła jak osa. Chciałam polukrować pierniczki i zrobiłam lukier z białka. Niestety nie trzyma się i wyszły z niego malutkie beziki suszone na kaloryferze. ...to samo miałam z czekoladami dzisiaj :angry: , wyszła zaprawa ,a nie polewa ... Cytuj
AnnaK Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dziś zrobiłam lukier z pudru i soku z cytryny i wyszedł super. 1/3 pierniczków ozdobiona. Figielku przykre takie niespodzianki. :sad: Zrób polewę z żelatyną. Jest miękka, łatwo się kroi i nie lepi do paluchów. 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietanki lub mleka 3 łyżki kakao 6 dag masła 3/4 łyżeczki żelatyny Żelatynę namoczyć w małej ilości wody-rozpuścić. Cukier, śmietanę masło i kakao roztopić na małym ogniu, nie gotować. Dodać rozpuszczoną żelatynę, wszystko dobrze wymieszać i polać ciasto. Cytuj
figiel Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Aniu dzięki !!, przyda sie przepis :) ...tak teraz myślę , że może dodać do tych rozpuszczonych czekolad żelatynę , moż e da się uratować ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi