AnnaK Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2013 Nie robiłam z czekolady i z żelatyny. Wczoraj córka rozpusciła na parze gorzką czekoladę na polewę do pierników i zwarzyła się. Tłuszcz osobno i jakieś granulki brazowego koloru. Nie nadawało się do jedzenia. Ja do rozpuszczonej czekolady dodaję troszkę mleka lub masła, żeby w krojeniu była miękciejsza. Cytuj
figiel Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 U mnie to samo było , nie wiem co dodają do tych czekolad :wacko: . Uratowałam jednak te czekolady , dodając łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie , musiałam szybko smarować ciastka bo gęstniało . A dzisiaj kupiłam czekoladę do gotowania , specjalna na polewy. Zobaczymy co jest warta . Cytuj
basga Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 wróciłam z ostatnich większych zakupów świątecznych,brakującą drobnicę dokupię pod koniec tygodnia.Zjadłam obiad i...idę lulu... Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Szprzątam jeszcze, piekę i lukruje pierniczki ;-) Cytuj
asienka19873 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Mmm apetycznie wyglądają te ciasteczka Dorotko :) Ja zrobiłam dziś pierogi z kapustą i grzybami ( wstawiłam przepis ), wyszły mi super! :) większość zamroziłam, resztę zjem zaraz na obiadek ;) Jutro albo w niedzielę będę robiła ruskie z twojego przepisu na farsz :))) Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dziękuję Asieńko :grin: Pierożki widziałam, widziałam tak też na smakowite wyglądały :grin: Ooo! Super, mam nadzieję, że się udadzą i też Wam będą smakowały - powodzenia 🙂 Cytuj
Dorunia Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Byłam na zakupach,u leśniczego kupiłam choinke,bo musi być żywa na święta koniecznie. Upiekłam placki do sernika gotowanego i zaraz wybieram się do fryzjera,a później na nockę do pracy :) Cytuj
basga Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 wróciłam z pracy,jem kolację i zaraz biorę się za pakowanie bigosu do mrożenia a mąż porcjuje karpie. Cytuj
Dorota Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2013 To u Was Basiu praca wre - super 🙂 Ja też muszę pomyśleć o bigosie i to chyba już jutro ;) Cytuj
basga Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 zmieniłam pościel i firanki,zjem kolację i padnę. Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2013 ;) Dobrze, że jutro niedziela - można trochę odpocząć :biggrin: Cytuj
basga Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 no ja byłam 12 godzin w pracy,potem musiałam dorobić klucze do pracy a w domku upiekłam już kruche rurki-jutro wolne to nadzieję.Teraz piekę biszkopt do shreka. Cytuj
figiel Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Skończyłam piec schab ze ślwikami i kaczkę z jabłkami . Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2013 Ja zrobiłam dzisiaj bigos i rolady na Święta, a potem zmieliłam i sparzyłam mak do ciasta - jutro pieczenie :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi