Dorota Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Mmm... domowy makaron - uwielbiam, sama nie robię niestety z braku czas :D ale u mojej mamy i babci zawsze mogę liczyć na taki makaron - jest taki cienki i delikatny - pycha :razz: Pamiętam właśnie, że jako dziecko często pomagałam mamie robić makaron, robiłyśmy go właśnie w tygodniu, żeby był na niedzielę :) Miniu, syn na pewno tęskni tam za Twoimi obiadkami :grin: Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Zaprawiałam fasolkę szparagową - uff... trochę przy niej pracy jest :) Cytuj
Basia K Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Popijam kawkę i przeglądam przepisy pod kątem moich zbliżających się urodzin. Zawsze mam problem z daniem na ciepło :)??: Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Znam to Basiu :grin: ... a może coś takiego - - brzmi smakowicie - i na takie deszczowe dni będzie chyba jak znalazł :) Cytuj
Basia K Opublikowano 24 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2011 No i mam dylemat.... Bo zawsze jest u nas taka kolejnośc- kawa+ ciasto , zimna płyta , gorąca kolacja. I tu by taka zupa pasowała. Natomiast pomyślałam czy nie zrobic tym razem inaczej - obiad , kawa+ ciasto , zimna płyta. i w takim przypadku wydaje mi się,że lepsze byłoby jakieś takie typowe danie obiadowe w dodatku mięsne. Coś może zapiekanego,żebym mogła zrobic wcześniej,a nie w ostatniej chwili walczyc z np. smażeniem kotletów :)??: Tyle,że wiele przepisów już wykorzystałam wśród tych samych gości. Mam jeszcze równiutkie dwa tygodnie,myślę ze coś znajdę....Może z Waszą pomocą.....? Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2011 Basiu, trochę poszperałam po forum i znalazłam coś takiego: :) :grin: :D :razz: ;) :) :grin: :grin: :oops: Może coś Ci z tego zasmakuje :-P Pozdrawiam :grin: Cytuj
Basia K Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Dziękuję,Dorotko.Zadałaś sobie wiele trudu i po prostu mnie wyręczyłaś. Przejrzę przepisy i może coś wybiorę. Pozdrawiam. Cytuj
minia51 Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 Szykuję wałówkę synowi, bo dziś odlatuje do Anglii. Cytuj
minia51 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Myję okna, bo w niedzielę mamy odpust, a procesja idzie moją ulicą na górę Św. Doroty. Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Oo :) Dzisiaj ładna pogoda, to dobrze będzie się myło, nie pada na szczęście (odpukać ;)) Cytuj
Dorunia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Ja na razie przeglądam forum,ale za chwilę zbieram się najpierw do garażu po grzybki,bo już się ususzyły w suszarce...potem idę na zakupy bo na weekend spodziewamy się gości i trzeba coś przygotować do jedzonka :) Cytuj
Dorota Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Walczę z ogórkami i jabłkami - zaprawiam i piekę [E] Cytuj
Basia K Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Popijam kawkę i muszę się zabrac do pracy,ale jakoś nie wiem od czego zacząc..... Gotują już się jajka do sałatek i kurczak na galaretkę i tyle.... :dry: Cytuj
Basia K Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Chwila odpoczynku........ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi