Dorota Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Mmm brzmi ciekawie Basiu :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Uporałam się z buraczkami i teraz zabieram się za sprzątanie mieszkania :) Cytuj
basga Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 Dorotko-to ten dżemik. https://www.mojegotowanie.pl/przepisy/przetwory/dzem_jablkowo_mietowy Cytuj
figiel Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2011 No , no - zapowiada sie ciekawie smakowo . Jestem ciekawa czy ktos słyszał o musie jabłkowym smażonym na skwarkach albo smalcu :biggrin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Właśnie wróciłam z nording walking i popijam sobie herbatkę jabłkowo miętową :) Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2011 Dziękuję Basiu :) Ja właśnie skończyłam kroić szczypiorek, słyszałam że można go mrozić, więc dzisiaj drobno pokroiłam i zamroziłam ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Byłam na zakupach i teraz wstawiłam dżem jabłkowo-miętowy,na który podała przepis Basia,robię na spróbowanie z połowy porcji :) Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Ooo szybka jesteś Doruniu :) napisz potem jaki Ci wyszedł ;) Cytuj
Dorunia Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Dżemik zrobiony :)Troszkę zmieniłam proporcje...na półtorej kilograma jabłek dałam całe opakowanie landrynek i 1 szk.cukru...bardzo,bardzo smaczny dżem,ale dla mnie trochę jeszcze za słodki :)Mam bardzo dużo gruszek i tak sobie myślę,czy można by zrobić z nich ten dżem,może się skuszę na połowę porcji 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Wow! Wygląda apetycznie :) Cytuj
basga Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 No,no...ja dałam 0.5 kg cukru i też był za słodki.A ja szukam info na temat rokitnika bo wypatrzyłam niedaleko jeden krzaczor. https://pl.wikipedia.org/wiki/Rokitnik_zwyczajny I pewnie pójdę nazrywać,może machnę jakiś mieszany dżem z rokitnikiem. Cytuj
basga Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2011 Byłam,nazrywałam.Przyniosłam pół siatki a po oberwaniu było raptem...80 dkg.Dodałam tyle samo cukru i do gara-pogotowałam aż skórka dobrze się oddzielała,około pół godziny,przetarłam przez metalowe sitko,zagotowałam i przelałam do małych słoiczków.Powiem tak-smak ma toto taki słodko-gorzko-kwaskowaty ale próbowałam pić z wodą i nie jest złe choć widać oddzielone drobinki olejku pływające.Ale co tam-wypije się. ;-) Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Dzięki Basiu za info :) nigdy nie widziałam takiego krzaku, nazwa mi coś mówiła, ale nie wiedziałam co, teraz wiadomości mam już skompletowane, i jak zobaczę takie owoce to spróbuję coś z nich zrobić, zrywa się chyba bardzo szybko (bo są praktycznie w jednym miejscu) :) Cytuj
Dorunia Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2011 Byłam na zakupach i teraz myślę co zrobić na obiad :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi