Dorunia Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Wróciłam z zakupów i usiadłam chwilkę do komputera z kawką...mąż ma dzisiaj wolne to razem szybko przygotujemy obiadek i po południu pojedziemy zobaczyć na działkę,czy wszystko tam jest w porządku :P Cytuj
Klamerka Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 A ja właśnie kończę słuchać Trójki (bo zaraz zacznie swój program "Balonik", a u niego jeszcze ta Dobroniowa z ADHD więc dla mnie to za dużo nieszczęść jak na jedną audycję :P) Teraz przerzucę się na jakąś sympatyczną, poranną muzyczkę, która wprowadzi mnie w miły nastrój, np. coś takiego: [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] I właśnie w takim lekko energetyzującym rytmie idę pod prysznic :P Cytuj
Dalovay Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Dobry! Pracam. Nikt nie ma e-bookow??? Jesli ktos chetny to moge udostepnic swoj skromny zbior. Salatki mi sie chce :P P/S Klamerko , a wiesz ze Harris napisala kontynuacje Czekolady pt."Rubinowe czolenka" .Czytalas ? , Ja jeszcze niestety nie mialam okazji. Cytuj
Justyna.K Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 siedze przed kompem i słucham jak mała marudzi ma spać :P niewiem czy coś z tego wyjdzie.??????????łobuziak mały.obiad mam od wczoraj więc nie muszę się wysilać. Cytuj
elzunia10 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 witam serdecznie,mam nadzieje że spotkam kogoś,do tej pory nic z tego nie wychodzi,siedze przy kompie,popijam malinową herbatkę,miałam pracowity dzień prałam,gotowałam,robiłam,porządki w szafach,a jeszcze mam zamiar upiec ciasto,cierpie na bezsenność to zrobie póżniej,będzie na jutro Cytuj
Kasiulek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Cześć dziewuszki!! Ja właśnie piękę chlebek w mojej nowej maszynie do wypiekania chleba :) Poza tym siedzę i się nudzę... chyba pójdę zrobić sobie małe domowe spa :P eh... dawno się nie upiększłam :P Cytuj
elzunia10 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 cześć kasiulek ajaki pieczesz chleb,maja mama też kiedyś piekła ale w takim dużym piecu Cytuj
basga Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Kasiulek-koniecznie napisz jak smakuje domowy chlebuś i jak maszyna się spisuje! A ja zajadam się chałwą i czytam nowe posty ale poza gierkami to niestety,wiele to się nie dzieje! :P Cytuj
basga Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Kasiulek-koniecznie napisz jak smakuje domowy chlebuś i jak maszyna się spisuje! A ja zajadam się chałwą i czytam nowe posty ale poza gierkami to niestety,wiele to się nie dzieje! :P Cytuj
Kasiulek Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Dziewczyny mówie wam REWELACJA!! Wrzuciłam wszystkie składniki do maszyny- najpierw płynne, póżniej suche a na końcu drożdże suszone (te takie w saszetkach). Ustawiłam sobie program na taki zwykły pszenny chleb, jasno wypieczony o masie 700 g. Czas pieczenia 2:53. Maszyna chodzi cicho... także jak na noc nastawię chlebek to mnie nie obudzi... :P Sama wszystko elegancko wyrobiła (parę razy porządnie mieszała) i upiekła. Gdy tylko usłyszałam sygnał, że pieczenie się zakończyło natychmiast pobiegłam do kuchni i wyjełam ten chlebek z formy ;-) No i co... no i bajer!! Chlebek puszysty, ma chrupiącą lekko rumianą skórkę!! Miodzio normalnie! Hehe od dzisiaj nie będę kupowała pieczywa- bo po co... :) Powiem wam jeszcze, że tą maszynę kupiłam z Tesco za 99,99 zł :P co to za pieniądze za taki sprzęt... moim zdaniem rzadne! ;-) Instrukcja jest po polsku, ma w sobie przepisy na różne rodzaje chlebków. Sama maszyna ma wszystkie opisy guzików po polsku także- jestem bardzo zadowolona!! :D Ale się nagadałam [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Klamerka Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Gratulacje Kasiu! I smacznego zajadania się tym chlebkiem! :P Daovay- tak, wiem, że napisała, dzięki :) Szukając co nieco o tej autorce napotkałam na forum, gdzie ktoś pisał o tej książce. Słyszałaś może, że podobno jest rozczarowująca? Z tego co czytałam opinie, to podobno nie oddaje już tak ducha, smaku, klimatu "Czekolady". Ale najlepiej samej przeczytać i się przekonać :D Pozdrawiam gorąco! A wracając do tematu, to niedawno wróciliśmy od weta, jesteśmy już po kolacji i teraz to już tylko zerknę co nie co co w necie piszczy :P i śmigam do gazetek (bo i Kuchnia już nowa, i Samo Zdrowie, i Press od dawna leży jeszcze nie do końca przeczytany...a i Wyborcze też tylko z "grubsza" przewertowane więc mam co robić ;-)) Cytuj
Dorunia Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Relaksuję się przed komputerem,bo mam dzisiaj sporo pracy,ale na smacznego zawsze jest czas :P Cytuj
Klamerka Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 A ja właśnie kończę śniadanie, bo wcześniej zajęta sprzątaniem nie miałam na to czasu. Ale już wszyściutko lśni, łącznie z kotami :P Teraz czekam aż wyschną mi włosy, które to umilam sobie "grzebaniem" w necie. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2007 Czytam teraz... ale uwaga- mam plan coś zjeść (chyba trzeba, prawda :P ) wstawiłam pranie, zamierzam się zabrać za mycie okien... ale nie wiem czy mi się chce :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi