mamalu Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Czy ma moze ktos wyprobowany ,wlasny, przepis na paczki angielskie? Cytuj
basga Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Zerknij na dół tej stronki-może o te Ci chodzi? :eek: Jeśli z twarogiem to może TAKIE :eek: Cytuj
mamalu Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Basaga tak chodzi o cos takiego tylko ja szukam przepisow wyprobowanych. Najlepiej przez naszych forumowiczow :eek: .Za ten przepis dziekuje moze sie przyda :eek: Danusia Cytuj
ina12 Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 Danusiu ja podałam przepis na pączki z ciasta twarogowego, jest dodane zdjęcie i one są na stronie piątej gdzie są ciastka, drożdżówki i pączki. Inaczej nie umię Tobie podać., może ktoś mnie podszkoli. Cytuj
Klamerka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Tu przepis Iny: Pączki z ciasta twarogowego Iny Co do przepisu z Gazety- polecam, wypróbowany. Z tym, że ja nie dodawałam octu (wychodzi na to, że jestem przerażającą, do bólu skostniałą konserwatystką w kuchni :eek: ale no po prostu nie umiałabym zjeść z tym octem nawet okruszka...). Dodałam jeszcze trochę cukru. Aaaa i do smażenia użyłam oleju (nie używamy smalcu). No i ja robiłam z tego paczki. Zwykłe malutkie pączuszki serowe, nie oponki. Myślę, że najważniejszy z tego wszystkiego jest ser. Ja robiłam z takim prawdziwym, wiejskim twarogiem (Moja Mamuśka wyszukała w naszych okolicach gospodarstwo ekologiczne, które robi i sprzedaje właśnie takie cuda jak masło, twaróg, miód, mleko, itp...), stąd smak tych pączków był po prostu rewelacyjny. Pulchniutkie, miękkie, rumiane...Mmmm... :P A może wypróbujesz przepis na oponki z bloga [LINK NIEAKTUALNY] ? Tego przepisu akurat jeszcze nie próbowałam, ale Autor Bloga i jego inne przepisy od jakiegoś czasu nas niezmiernie zachwycają i zawsze się udają, tak więc ufam, iż ten przepis też "wyjdzie" (i to nie bokiem :eek:) Przepis na [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi