justhi Opublikowano 19 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2007 50 dag filetów z dorsza (lub innej ryby) 25 dag długoziarnistego ryżu 5 dag masła 4 jajka na twardo 1 łyzka curry 2 łyżki natki pietruszki pieprz cayenne sól Ryż ugotować w osolonej wodzie. Rybę zalać wodą, zagotować, zostawić w odkrytym garnku na 10 minut. Podzielić na kawałki. Masło roztopić, wsypać curry, pieprz cayenne i podgrzewać 1 minutę. Włożyć ryż, wymieszać. Dodać kawałki ryby i delikatnie wymieszać. Podgrzewać 2-3 minuty. Włożyć plasterki jajek, posypać natką. Podawać z tostami. Smaczne, ale b.sycące Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.