dwukropek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2011 Moje dzieciństwo przypada na pierwszą połowę lat '90. Pamiętam z tego czasu wafelki Kuku-ruku, słodycze przywożone zza granicy, głownie z RFN, oraz smak napoju potocznie zwanego "Kaskadą" - w szklanej, dużej butelce. Reszta kulinarnych wspomnień nie jest tak wyrazista. Cytuj
Elizabethh Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Rosół i surówka z buraczków tartych kojarzą mi sie z domem i mamą i z niedzielnym obiadem. Ciasteczka takie zwykłe posypane cukrem to wspomnienie niezyjącej juz prababci, która je piekła i zawsze dawała mi ich praktycznie tyle, ile mogłam unieść :razz: Cytuj
martaskowronek26 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Kogiel mogiel, herbata z porzeczkami i kompot mojej babci :) Cytuj
marysi_co Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja pamiętam jak babcia mi nagminnie robiła kogiel mogiel ;) Cytuj
Kafka Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2020 A pamięta ktoś grylażowe cukierki zwane "poduszeczkami"??? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi