mamalu Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 skladniki na oko. Ziemniaki obrane pokrojone w plasterki(sredniej grubosc)tyle ile sie zje. Slodka smietanka musi byc tyle zeby zalac ziemniaki(ewentalnie mozna dac zamiast smietanki troche mleka duzo wieksza czesc musi byc jednak smietana) Do smietanki sol pieprz galka muszkatalowa i utarty czosnek (tutaj tyle ile sie lubi ja daje super duzo prawie cala glowke) Zolty starty ser do posypaia na gore(ja biore Goude) Wiec ziemniaki wkladamy w zaroodporne naczynie zalewamy przyprawiona smietanke.W polowie pieczenia posypujemy startym zoltym serem. Zapiekamy w 180/190 stopniach kolo godziny (czasami i dluzej zalezne od rodzaju ziemniakow zawsze sprawdzam czy miekkie) A jak ktos chce to moze ziemniaki przelozyc gotowana szynka ,boczkiem ,kielbasa. Polecam naprawde bardzo bardzo smaczna. Danusia. Cytuj
teresap Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Witaj mamalu zainteresował mnie Twój przepis i zrobię na piątek ziemniaczki dam znać jak smakowały a na razie POZDRAWIAM Cytuj
mamalu Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Tereniu naprawde dobra jest ta zapiekanka a jak pieknie pachnie.Ja robie ja od osmiu lat i nadal nam smakuje. Cytuj
teresap Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 mamalu - oto co mi wyszło Czy smakowało ? PYSZNE -jedna uwaga długo się pieką ziemniaczki w moim piekarniku 2 godz. Ale co najważniejsze wszystkim smakowało Dziękuje za przepis i pozdrawiam ;) Cytuj
basga Opublikowano 23 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Aby krócej zapiekać ziemniaki można wcześniej podgotować. ;) Cytuj
mamalu Opublikowano 23 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2007 Tereniu to chyba zalezy od rodzaju ziemniakow juz mialam takie ze byly raz dwa upieczone i tez pare razy mialam takie ze sie piekly i piekly i nadal byly lekko twardawe. a twoja zapiekanka wyglada jak moja pieknie pachnie przy pieczeniu prwda? ;) Basga w sumie mozna by i tak sprobowac ja zawsze pieke w piekarniku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.