walentyna Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 kawa sypana film horror czy komedia romantyczna Cytuj
Klosewik Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Komedia, zdecydowanie.Po horrorze nie mogę usnąć. :P październik czy listopad ? Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 listopad, same imprezy w rodzinie dziecko przed czy po 30 tce? Cytuj
Dalovay Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Przed trzydziestka Nalewka czy piwo ? PS: Daovay, to niezły paradoks :P Bardziej spodobała Ci się książka napisana na podstawie filmu, niż sam film :) A ja przyznam szczerze, że film uwielbiam. Widziałam go już kilkanaście razy a nadal się mi podoba. Ale jak gra Juliette Binoche i Johnny Deep to trudno, żeby się mi nie spodobało :D Klamerko, tu mnie zaskoczylas :P .Film zostal nakrecony na podstawie ksiazki !!! Na potwierdzenie prosze Joanna Mich?le Sylvie Harris (ur. 3 lipca 1964 w Barnsley) - angielska pisarka, autorka kilku bestsellerów.Urodziła się jako córka Francuzki i Anglika. Zadebiutowała jako autorka w roku 1989 powieścią The Evil Seed (Nasienie zła), nie był to jednak debiut udany. Sukces międzynarodowy odniosła dopiero Chocolat (Czekolada). Powieść ta została sfilmowana w 2000 roku przez reżysera Lasse Hallströma - Czekolada. Główną rolę zagrała w nim Juliette Binoche, ulubiona aktorka pisarki.Jest mężatką, matką córki Anouschki. Z reguly wole ksiazki , a adaptacje filmowe rzadko mi sie podobaja , bo sporo odbiegaja od faktycznej tresci. Cytuj
AnnaK Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Grill-piwo . Babskie pogaduchy-nalewka Święta Bożego Narodzenia w domu czy na wczasach ? Cytuj
walentyna Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 W domu. (ale nigdy nie wyjeżdżaliśmy ,więc nie wiem jak jest poza domem). biżuteria srebna czy złota? Cytuj
wiola344 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 kiedyś była srebrana - teraz złota karop smażony czy w galarecie Cytuj
Katarzyna Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 I taki i taki lubię karpia :P pomarańcz czy mandarynka :P Cytuj
zuziorek Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 mandarynka z wygody , łatwiejsza do obrania Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Kasia zapomniała zadać pytanie. Ogórek świeży czy kiszony? Cytuj
Klamerka Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2007 Świeży. Kiszone lubię ale mniej. Miętusy czy landrynki? PS: Daovay, rzeczywiście (sprawdziłam to dopiero teraz) scenariusz został napisany na podstawie książki. Śmieszna sytuacja. Przepraszam. Po prostu będąc na premierze tego filmu, moja znajoma (filmoznawczyni pracująca w jedynym wówczas kinie w moim mieście, fanka m.in. Hallstöm'a) powiedziała właśnie, że to film był inspiracją do napisania książki. Nie miałam powodów by jej nie wierzyć :P Jeszcze raz przepraszam. I dzięki za wyprowadzenie z błędu w jakim sobie kilka lat żyłam :P Cytuj
minia51 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 landrynki Opera czy operetka? Cytuj
wiola344 Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 ani jedno ani drugie niznosze tego jabłko czy gruszka? Cytuj
Klamerka Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2007 Oj, trudny wybór. W tej chwili wybieram gruszkę ale tylko dlatego, że jedna taka uśmiecha się do mnie z koszyka i zaraz ja pewnie schrupię :P Lodowisko czy basen? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi