KAROLA Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 UPIEC BISZKOPT. MASA KOKOSOWA: 2,5 szkl. mleka 2 paczki wiórków kokosowych 1 szkl. cukru 2 łyżki mąki zwykłej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka margaryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 2 szklanki mleka zagotować i dodać paczke wiórków. Gotować 10 minut. Dodać 1 szklanke cukru. Pół szklanki mleka wymieszać z 2 łyżkami mąki zwykłej i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej, dodać do mleka z kokosami i ponownie zagotować. Kostke margaryny rozkręcić z wiórkową masą. Biszkopt przekroić na 2 części. Połowe masy włożyć do środka a drugą na wierzch. 1 paczke wiórków podsmażyć na małym ogniuz 1 łyżką margaryny, cały czas mieszając aż się zrumieni i wyłożyć na wierzch. SMACZNEGO Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.