AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Ciasto: 20 dkg margaryny 20 dkg białego mielonego sera 20 dkg mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Ciasto zagnieść i zamrozić. Farsz: 75 dkg filetów z łososia lub pangi 1 cytryna - sok 1 por - gruby sól, biały pieprz Filet skropić sokiem z cytryny, posypać solą i pieprzem i odstawić na 1 godzinę.Por podzielić na pojedyncze liście i blanszować ok.3 mint.Po wyjęciu opłukać zimną wodą i osuszyć.Liście rozłożyć tak,aby na siebie zachodziły (tworzyły jeden duży płat), położyć na nich rybę i nakryć.Ciasto podzielić na dwie części,rozwałkować z każdej wykroić kształt ryby.Położyć filet na jednej "rybie",białkiem posmarować brzegi, nakryć drugą "rybą" i bardzo dokładnie zlepić brzegi. Całość ozdobić(oczy,skrzela,łuski..), posmarować żółtkiem rozmąconym z 1 łyżką mleka.Piec na blasze wyłożonej papierem. Łuski można zrobić odciskając końce lekko otworzonych nożyczek >>>>>, pyszczek z cienkiego wałeczka ciast, płetwy i ogon z odpowiednio wykrojonego placka z zaznaczonymi ostkami. Cytuj
Magdalena Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Super przepis !!! ryba w rybie dla dzieci ciekawe i można się pobawić w dekorowanie rybki ,powiedz ile się piecze? w jakiej temperaturze? czy ją się obraca ? czy nie trzeba,pozdrawiam Magdalena ;) Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 Piec 50-60min.Wstawić do nagrzanego piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 160stC. Powinna mieć ładny złoty kolor. W czasie pieczenia nie odwraca się, bo dekoracja jest tylko po wierzchniej stronie. Smacznego! ;) Cytuj
Gość ewa2002 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Przepis fajny, tylko że nie jest to potrawa wegetariańska. Cytuj
Gość zmarnowany.kwiat Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 absolutnie sie zgadzam.wegetarianie nie jedza zwierzat a ryba nim jest, zelatyny, smalcu itp. jestem wegetarianka wiec wydaje mi sie ze jestem dobrze poinformowana. pozdrawiam Przepis fajny, tylko że nie jest to potrawa wegetariańska. Cytuj
Marcin Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Przeniesione w nieco bardziej odpowiednie miejsce. Cytuj
AnnaK Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 ZMARNOWANY KWIATKU BARDZO SERDECZNIE PRZEPRASZAM ZA POMYŁKĘ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.