AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2007 1,5 szklanki mąki krupczatki 1/2 szklanki miodu 1/2 łyżeczki kropli mietowych 1/4 łyżeczki sody 100 ml wody Miód z wodą zagotować na małym ogniu.Po przestudzeniu wymieszać z mąką, sodą i kroplami.Ciasto dokładnie wyrobić,zawinąć w alufolię i włożyć do lodówki na 5-6 dni aby dojrzało.Z dojrzałego ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, układać na natłuszczonej blasze i piec ok.40min w niezbyt wysokiej temperaturze.Po upieczeniu polukrować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.