Gość witkalone Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 Składniki: Ciasto: olejek waniliowy 3 jaja 150g masła kerrygold 100 g cukru 1 cukier waniliowy 300 g mąki 1 proszek do pieczenia Ser: 3 serki homogenizowane 3 jajka 1 cukier waniliowy 1 budyń waniliowy bez cukru 200g cukru 2 puszki mandarynek lub 1 puszka brzoskwiń Kokos: 200g masła kerrygold 200g wiórek kokosowych 150g cukru Sposób wykonania: Ciasto: cukier ubić z masłem na pianę, dodać całe jajka na zmianę z mąką, proszek do pieczenia i olejek waniliowy. Ser: żółtka ubić z cukrem, dodać serki, budyń i na koniec ubitą pianę z białek. Kokos: masło i cukier zagotować, dodać wiórki, ostudzić tak żeby nie było b. gorące. Najlepiej ciasto i ser ubić równolegle. Na blachę wysmarowaną bułką nałożyć ciasto, na to pokrojone drobno brzoskwinie, na to nałożyć ser i na wierzch kokos. Piec 45-50 min. w temp. 150stopni. Smacznego:) Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 UUUUUUUUUUUco to za masło kerrygold :evil: Cytuj
basga Opublikowano 26 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2007 To naturalne irlandzkie masło,takie w złotym opakowaniu z pasącą się krową :evil: Ja myślę,że spokojnie można użyć masło extra. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi