Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Żeby nie zważyła się śmietanka, stosuję nieco inną metodę. Odlewam do jakiegoś naczynia troszke zupki (chłodnej) i mieszam ze śmietanką. Następnie wlemwam to do zupy. Z rozcieńczonej zupą śmietany, nie zrobi się już "serek" pływający po powierzchni zupy 😄

--

Pozdrawiam - Krzysiek (KK)

Opublikowano

Najpewniejszym chyba sposobem na dodanie smietany do zupy jest po prostu jej hartowanie.Do smietany dodajemy gorącej zupy lub sosu az mieszanka bedzie letnia i po dokladnym wymieszaniu wlewamy do potrawy.....

  • 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Adam ma rację, trzeba unikać pewnych rzeczy. Ale niestety są zupy, które muszą być ze śmietaną. Stosuję ją tylko czasami ale wtedy sobie poszaleję. Jeszcze nigdy nie zważyła mi się śmietana kremówka (min.30%). I taką dodaję. Zresztą 2 łyżki takiej śmietany w zupie dodają tyle samo smaku, co pojemnik 12%-wej.

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Najlepszym rozwiazanem jest smietana sojowa. Nie zwarzy sie nigdy. A i bardzo zalecana dla tych brzuchow, co wygladaja jak nalezy. ;-) Nie zawiera tluszczu, wiec zdrowa a do smaku mozna sie przyzwyczaic

Opublikowano

Robię podobnie jak Agnieszka - hartuję śmietanę, czyli dodaję do śmietany trochę gorącej zupy, mieszam i dopiero wtedy łączę z resztą zupy.

  • 1 rok później...
Opublikowano

JA KUPUJĘ TYLKO ŚMIETANE 22% NO I DO CIAST KREMÓWKĘ ALBO RAMA DO UBIJANIA. NAWET NIE MUSZĘ JEJ HARTOWAĆ BO SIĘ NIE ZWARZYŁA NIGDY.

  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja przed wlaniem śmietany do zupy lub sosu zawsze robie tak: wlewam śmietane do pojemnika,dolewam odrobinki wody zimnej (moja mama zawsze tak robi i ja też) i "koziołkiem" mieszam do jednolitej konsystencji i póżniej dolewam wywar z zupy lub sosu i znowu mieszam i na koniec mąke. Jeszcze nigdy mi się nie zważyła śmietana a daje 18 procentową. I jak Justysia napisała brzuchy swoja drogą... :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.