Martitka Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Oto moja nieco "koślawa", pierwsza w życiu serweta. Ale jestem na tyle dumna z niej że jutro kupuję materiał na kolejną... Cytuj
basga Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 O w mordę jeża...ale cudo! Naprawdę podziwiam bo ja na szydełku nie umiem! A wynalazłam takie coś-pęknięcia-oto próbka. Na cienkiej włóczce pewnie lepiej by wyglądało ale musiałam wypróbować,myślę,że np.rękawy sweterka super by były no i jak szybko się robi! Albo topik na lato taki "popękany",hmmmm Cytuj
Dorunia Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Martitko bardzo ładna ta serwetka,a Ty mówisz,że koślawa?Wcale nie!!! Basiu masz rację,że ładnie będą wyglądały takie pęknięcia na rękawkach sweterka...bardzo dobry pomysł :D Cytuj
kofik Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Justynko, widziałam takie kartki, nawet kiedyś ogladałam sposob wykonania takiego trójwymiarowego konika. Na tej stronce znajdziesz duzo ciekawych pomysłów na takie i podobne kartki. Cytuj
basga Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Znalazłam ten wzór na fale ale ni diabła nie rozumiem opisu! Już nie mogę się doczekać tej książki z wzorami-mam nadzieję,że go tam znajdę! A oto wzory,które mi się spodobały:jeden i drugi na pierwszych fotkach...cudne nie? Cytuj
Justyna.K Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Martitka serwetka prześliczna gratuluję wykonania. KOFIK dzięki za super adres naprawdę duża tam tego od wyboru do koloru. Coraz bardziej zaczyna mnie ciągnąć do tych kartek robionym tym stylem. Tylko te akcesoria są strasznie drogie (jak wszystko )ale jakie to wszystko śliczne . :D Cytuj
Martitka Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Bardzo mi milo że się Wam spodobała moja praca. Ja jestem "uczennicą" internetu. Jak mnie mama kiedyś uczyła to mnie nie ciekawiło. A teraz jak sama założyłam swoją rodzinę to ciągnie mnie do takich rzeczy. I bardzo Wam zazdroszczę umiejętności robienia na drutach i podziwiam to co na nich "wyprawiacie"... Maszynę do szycia to powoli opanowuję ale nie te szalone druty... Cytuj
kofik Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Martitka sliczna serwetka, zycze dalszych sukcesów Justynko dziekuje za nazwę gazetki, będe szukać w necie, a jesli chodzi o forum kartkowe, to wydaje mi się ,ze tam dziewczyny np wycinają jakieś wzorki i sobie nawzajem wysyłają, Widziałam tez na allegro, ze takie wzorki i inne materiały sprzedają. A TU jest o technice pergamano bez drogich -czyt. żadnych urządzeń O pomysłach Basi to nie wspomne... :D Cytuj
basga Opublikowano 8 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2008 Popatrzcie co znalazłam WZORY NA DRUTY-i to po polsku! Klikając na rodzaj oczek w opisie wzoru, otwiera się stronka z wyjaśnieniem,co to jest np.oczko prawe od spodu-nawet nie wiedziałam,że takie istnieje! A to coś dla Justynki i innych hafciarek :D -zobaczcie,czego szukać w kioskach-o niektórych tytułach nie słyszałam nawet...GAZETY Cytuj
figiel Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam !! Dziekuję za ciekawe stronki :-) . Mam prośbę ,może macie jakieś wzory na czapeczki niemowlęce, z włóczki ? może być na druty lub na szydełko. Bo wogóle nie wiem ,ile oczek nabrać :D . Dziekuję z góry :-) Cytuj
basga Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 [LINK NIEAKTUALNY] jest sporo fajnych pomysłów a jeśli nie wiesz ile oczek nabrać to praktyczniej będzie na szydełku,wtedy mierząc na bieżąco łatwiej będzie dopasować do główki dziecka. Ja kiedys robiłam czapeczki tego typu co ta biała na fotce-robisz prostokąt . Tu jeszcze są ciekawe robótki dla maluszków... https://photo.163.com/photos/glp1974/43092648/1154943360/ [LINK NIEAKTUALNY] [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
Martitka Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Ta biała sukienusia jest po prostu boska!! :-) Moze to i lepiej że ja urodze chłopczyka bo teraz bym pewnie po nocach nie spała tylko na siłę takie cudeńko dziergała...:D Cytuj
elzunia10 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 Witam wszystkich,te dziecinne ciuszki są przesliczne,martitko ja też pewniw urodze chłopczyka, ale jak patrze na te cuda to chciałabym i dziewczynke Cytuj
figiel Opublikowano 9 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2008 DZiekuję bardzo :D .Basiu !!! wiedziałam ,że mogę na Ciebie liczyć !! Właśnie o to chodziło i o paputki także. ten biały komplecik jest extra . Resztę jeszcze nie przeglądałam . Dzisiaj kupiłam włóczkę różową. Potrzebuję dwa kompleciki :-) .Dziękuję jeszcze raz . Pozdrawiam!!! :-) :) :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi